O, herkes uykudayken sabahın kör ışığında düştü vatan nöbetine. Geride iki yavrusu ve eşini bırakırken vatan savunmasına koşar adım gitti canı pahasına. Ailesini bir daha göremeyeceğini hiç ama hiç düşünmeden gittiği vatan savunmasında kalleş pusularda kör kurşunlarla şehit olan Şehit Uzman Çavuş Erhan Ar’ı Yerköy’de yüreğimize gömdük!

Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan, ancak cenazesi günler sonra bulunan Şehit Uzman Cavuş Erhan Ar’ın baba ocağında düzenlenen törende yürekler dağlandı. Türk bayrağına sarılı tabutu ilk olarak evine getirilen Şehit Uzman Çavuş’un ailesinin feryadı yürek dağlarken, acılı eşin metanetli duruşu hainlere verilen en güzel yanıt oldu.

            Hakkari- Çukurca karayolunun 12’nci kilometresindeki Vali Erdoğan Gürbüz Çeşmesi kesiminde 17 Ağustos çarşamba günü askeri konvoya pusu kuran PKK’lı teröristlerin antitank mayınlı ve roketatarlı saldırısında, 1’i binbaşı 8 asker ile 1 korucu şehit düştü, 15 asker de yaralandı. Şehit düşen askerlerden Uzman Çavuş Erhan Ar’ın günler sonra bulunan cenazesi bu gün Yozgat’ın Yerköy ilçesi’ndeki memleketine getirildi.

            Şehidin naşı burada ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganları ile karşılandı. Burada Türk bayrağına sarılı tabuta sarılan şehidin annesi Medine ve babası Mustafa Ar’ın ağıtları orada bulunanların yüreklerini dağladı.

            Günlerdir eşinden gelebilecek küçük bir haberle bekleyen şehit eşi Ayşegül Ar’ın başından beri sürdürdüğü metanetini burada da sürdürdü. Eşinin tabutuna sarılan Ar göz yaşlarını yüreğine akıttı.

            Şehit Uzman Çavuş Erhan Ar’ın naşı daha sonra İlçe İstasyon Meydanı’na getirildi. Burada ikindi namazına müteakip İlçe Müftüsü Ahmet İkbal Aydın tarafından kıldırılan cenaze namazına TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yozgat Valisi, Ak Parti Yozgat Milletvekilleri Ertuğrul Soysal, Yusuf Başer, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

            Şehit babası Mustafa Ar ayakta durmakta güçlük çekerken, iki çocuğu ile birlikte cenaze törenine katılan şehit eşi Ayşegül Ar’ın dik duruşu ve metaneti yine devam etti.

            İlçe Müftüsü Ahmet İkbal Aydın’ın cenazeye katılanlardan helallik alırken, Ayşegül Ar da eşine hakkını helal ettiğini yüksek sesle ifade etti. Naşın cenaze arabasına yüklenmesi sırasında Türk bayrağına sarılı tabuta sarılan Ar ailesinin feryatları ve şehidin iki çocuğunun her şeyden habersiz halleri yürekleri dağladı.

            Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez sloganlarının sıklıkla atıldığı tören sonrası Şehit Uzman Çavuş Erhan Ar’ın naşı Yerköy İlçe şehitliğinde bir haftadır açık bulunan mezarlığa dualarla ve göz yaşları ile defnedildi.

Editör: TE Bilişim