Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, Yüksek Okulu tamamlanması için ilçe halkının el birliği ile güç verip, destek olması gerektiğini söyledi.

            Erbir; “ Yüksekokul konusunda özel bir durum vardı, yani şu ana kadar sponsorluğunu sayın vekilimiz üstlendiği için fazla derneğe ve yönetime ihtiyaç olmadı, sadece formaliteyi tamamladık. Şimdi vekilimiz kısmet değilmiş seçilemedi en çok tartışılan konu vekil bundan sonra yardım yapacak mı? Yapmayacak mı? Yapmazsa okul kalacak mı?  Devam edecek mi? kamuoyunda bu konuşuluyordur muhtemelen bu konuda bir şey söylemem doğru olmaz.Vekilimiz bir hafta sonra geleceğini söyledi, gelince o konuyla ilgili kendisi bir açıklama yapacaktır” dedi.

            Desteklerinden ötürü Eski milletvekili Abdulkadir Akgül’e teşekkür eden Erbir; “Şu ana kadar yaptığı yardımlardan dolayı kendisine teşekkür ederiz. Şu ana kadar da kimseden bir kuruş toplamadık, vekilimizin göndermiş olduğu en azından vesile olduğu 450 bin lirayı harcadık. Yaklaşık 100 bin lirada borçlandık. Terzili'li hayırsever vatandaşımızın bağışladığı araziyi satışa sunacağız. İlk hedefimiz borçlandığımız dördüncü katın betonu kaldı, kalıpları çakıldı demiri bağlandı.

            Yüksekokul  kalacak diye bir şey yok bu Sarıkaya’mızın cenazesi buna başta bizler olmak üzere hep birlikte sahip çıkacağız.         Bunu yapacağız ve Yüksekokulumuzu faaliyete  geçireceğiz. Vekilimiz kazanamadı diye her şeyin sonu değil. Gönlümüzün istediği buradan dört göndermekti, işin doğrusu hem Ankara'daki elimiz hem güçlü olsun hem de sayın vekilimiz mecliste olsun ki daha çok faydalanalım ilçe vekili olarak, temennimiz arzumuz oydu ama kısmetten öteye gidilmiyor. Aslında Sarıkaya'lı da daha fazlasını yapabilirdi  ama azda oy vermedi,  Sarıkaya'lı yüzde 70'e yakın oy verdi. Bu çok güzel bir sonuç .çok da küçük bir oyla meclise gidemedi.Vekilimizin ben yine yardımcı olacağına inanıyorum.İnsanlar sadece vekil olunca anılmıyor iyi işler yaptığında anılıyor eğer vekilimiz bundan sonra yardımına devam ettirirse halkın gözünde daha da büyüyecektir.

            Ben devam ettireceği kanaatindeyim. Dernek başkanı ve Belediye Başkanı olarak bu iş bizim omuzlarımızda yani biz vekilimizin açığını da eksiğini de hissettirmemeye çalışacağız diğer vekillerde bizim vekilimiz. Bizim dertlerimize onlarda koşmak zorunda. Şu ana  kadar kimseyle görüşmedik,görüşmememizin sebebi vekilimiz her seferimde bu benim prestijim kimseye bunu karıştırmam demesinden dolayı işin doğrusu ağzımıza dahi alamadık kimseyle de görüşemedik bundan sonra görüşeceğiz” dedi.

Editör: TE Bilişim