Yozgat Valiliği tarafından Afrika'da yaşanan açlık nedeniyle ''insani yardım kampanyası'' başlatıyor.

     Yozgat Valisi valilik toplantı salonunda Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Müftüsü Nuh Korkmaz, kaymakamlar ve daire müdürleriyle bir araya gelerek, Afrika'da ülkelerini etkileyen büyük kuraklığın neden olduğu açlık için ''insani yardım kampanyası'' başlatacaklarını kaydetti.

     Afrika insanlarının çoğunun açlık ile karşı karşıya olduğunu belirten Vali, ''Somali, Etiyopya, Kenya, Eritre ve Cibuti gibi ülkelerde insanlar, ciddi açlık sıkıntısıyla karşı karşıyalar. İnsanlar açlıktan ölüyor. Bebekler sağlıklı beslenemedikleri için ölüyor. Bizde Türkiye'de israf içinde yaşıyoruz. İsraf ettiğiniz ekmeklerle ve gıdaların tasarrufuyla Afrika bir ülke açlıktan kurtulur. Orada bir insan açlık çekerek ölüyorsa bizde burada israf içinde yaşıyorsak bizim insanlığımızı bir miktar sorgulamamız gerektiğini düşünüyorum'' dedi.

     ''Komşusu aç yatarken tok yatan bizden değildir'' hadisine vurgu yapan Vali, şöyle konuştu:

     ''Bizim kültürümüzde bu söz bu hadis çok önemli bir yer işgal eder. Komşuluk hukuku bizim kültürümüzün çok önemli hukuklarından bir tanesidir. Artık coğrafi mesafeler kısalmıştır. Ulaşım teknolojilerindeki, bilişim teknolojilerindeki, ve haberleşme teknolojilerindeki gelişmeler sonucunda uzak mesafeler yakın olmuştur. Uzak komşular yakın olmuştur. bu nedenle bu ülkeler bize yakın değil diyemeyiz. Oradaki insanların Müslüman yada başka bir dinden olması da fark etmez. Eğer ciddi bir açlık sıkıntısı çekiyorsa insan olarak o sorun bizim sorunumuzdur.''

     Geçen yıl Pakistan'daki yaşanan sel felaketinde başlatılan yardım kampanyasında Yozgat'tan 1 milyon doların üzerinde yardım toplandığını hatırlatan Vali, ''Şimdi Yozgat yeni bir görev düşüyor. Yozgat'ta Afrika da açlık çeken insanlara yardım kampanyası başlattık. İl düzeyinde Afrika'da açlık çeken insanlara insani yardım yapalım diye böyle bir kampanya başlattık. Kızılay ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nında da benzer yardım kampanyaları var'' diye konuştu.

     Vali, önümüzdeki Cuma günü başlatacakları yardım kampanyasını bir vali yardımcısı ile il müftüsünün yürütüleceğini kaydederek, ilçelerde de kaymakamlar tarafından koordine edeceğini söyledi.

     Kampanyaya herkesin destek olmasını isteyen Vali, ''Herkes fitre ve zekatlarını da bu kampanyaya verebilir. Ben şahsen bu yıl ki fitre ve zekatımı bu kampanyaya yatıracağım. Çünkü Türkiye'de hiçbir fakir bu kadar zor durumda değil. Bu hesabın bu durumun insani muhasebesi çok zor. Onun için ben sizden bu kampanya için çok üstün bir gayret bekliyorum'' dedi.

     Vali, yardım kampanyasında toplanan paraların Diyanet İşleri Başkanlığının hesap numarasına nakledileceğini ifade ederek, herkesin Ziraat Bankası Yozgat Şubesi 32968652 5002 hesap numarasına imkanları ölçüsünde yardımda bulunmalarını bulunmalarını istedi.

Editör: TE Bilişim