Yozgat'ta hafta sonunda çeşitli etkinlikler yapılacak.

            Yozgat Platformu tarafından düzenlenecek ''Hayvancılığın gelişmesi'' konulu panel İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda yapılacak.

     29 Temmuz Cuma günü saat 14.30'da başlayacak olan panelin oturum başkanlığını Bozok Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Böyükata yapacak. Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'ndan Yunus Bakırcı, işadamı Mümin Günler, Bozok Üniversitesi Araştırma Görevlisi Mehmet Akif Boz, Tarım İl Müdürlüğü Şube Müdürü İlker İpek panele konuşmacı olarak katılacak.

SÜNNET ŞÖLENİ

            Yozgat Belediyesi toplu sünnet şöleni Cumartesi günü yapılacak.

            Bu yıl 22'incisi yapılacak olan sünnet şöleni etkinliği öğle namazından önce Çapanoğlu Büyük Cami'deki mevlit ile başlayacak. Sünnet edilen çocuklar sünnet kıyafetlerini giyerek, belediye araçları ile şehir turu yaptırılıp, Şehitlik ziyaret edilecek. Daha sonra Çapanoğlu Kentpark tesislerinde yemek verilip, şöylen yapılacak.

GURBETÇİLER

ŞÖLENİ

            Sorgun Belediyesi'nin bu yıl 4'üncüsü gerçekleştireceği ''Gurbetçiler Şöleni'' 29 Temmuz Cuma günü başlayacak.

            Üç gün devam edecek olan şenliğin açılışı Cuma günü saat 20.00'da Belediye Meydanı'nda yapılacak.

            Konuşmaların ardından Mehteran Takımı gösterilerde bulunacak, sanatçı Türkü ve Murat Göğebakan konser verecek.

            İkinci gün Saat 10.00'da Yeşilöz Mahallesi'ndeki alanda yağlı güreş müsabakaları yapılacak. Şenliğin son günündeki etkinlikler ise saat 15.00-22.00 arasında Belediye Meydanında gerçekleştirilecek.

MODEL UÇAK

GÖSTERESİ

            Türk Hava Kurumu (THK) tarafından gerçekleştirilecek ''Radyo kontrollü model uçak ve helikopter gösterisi'' 31 Temmuz günü yapılacak.THK Yozgat Şubesi tarafından düzenlenecek etkinlik, pazar günü saat 13.00'da Çalatlı Köyü yakınlarında yapılacak. Etkinliğe, Türk Hava Kurumu'nun lisanlı model uçak ve helikopter operatörleri katılacak.

Editör: TE Bilişim