Sorgun ilçesinde jeotermal enerji ile ısıtılıp, topraksız tarım uygulamasıyla domates üretiminin yapıldığı sera tesislerinin kapasitesini artırmaya yönelik çalışmalara başlandı.

     İlkser Seracılık Şirketi'nin yönetici ortaklarından Oktay Künbetli, topraksız tarımın yapıldığı jeotermal ile ısıtılan sera tesislerinde ilk fidelerin 2009 yılının Ağustos ayında dikilip, aynı yıl Kasım ayı sonlarına doğru ürün aldıklarını hatırlattı.

     Künbetli, sera tesislerinin kapasitesini artırma çalışmalarına devam ettiklerini, 10 dönümlük alanda kurulan tesisin yeni ilavelerle bu yıl 25 dönümlük alana çıkarılmış olacağını belirterek, şunları kaydetti: ''İlk seramızı 2009 yılında 10 dönümlük alan üzerinde kurduk. Geçen yıl buna 5 dönümlük alandaki seralarımızı ilave ettik. Şimdi ise 10 dönümlük alanda daha ek sera tesisleri kurmak için çalışma başlattık. İnşaatına yaklaşık bir ay önce başladığımız yeni sera tesisimize önümüzdeki ayın sonlarına doğru dikim yapmaya başlayacağız.'' Toplamda 42 dönümlük bir alanda sera tesisleri kurmak üzere proje hazırladıklarını aktaran Künbetli, üçüncü etabın tamamlanmasının ardından önce 12 dönümlük alanda, son olarak da tekrar 5 dönümlük alanda sera tesislerinin kurulup, projenin nihayete ereceğini bildirdi.

     Şu an itibariyle 17 kişiye istihdam sağladıklarını dile getiren Künbetli, yeni seranın devreye girmesiyle rakamın 30'a çıkacağını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim