Ankara’da faaliyet yürüten Yozgat Demokrat Dernekler Federasyonu (YDDF) Başkanı Mesut İbiş; “Hemşerilerimizin ortak ihtiyaçlarını, sorunlarını tespit etmek ve çözüm bulmak kolektif bir iştir. Federasyon bizim için hiçbir ayrım gözetmeden hemşerilerimize hizmet etme aracıdır, amaç değildir.

            Federasyonumuz köylümüzün ve hemşerilerimizin başkentteki çağdaş yüzü olacaktır” dedi.

            Federasyonlarının kuruluş amaçları ve hedefleri hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan YDDF Başkanı Mesut İbiş, her şeyden önce herkesin kendisini içinde bulduğu fikir, ırk, cinsiyet, kültür, inanç ve siyaset farklılığı gözetmeyen bir anlayış benimsediklerini söyledi.

            Kuruluş amaçlarının temelinde birlik ve beraberliği daha da güçlendirerek gelecek nesillere aktarmak, değerleri korumak ve yaşatmak yattığını belirten İbiş; “Diğer federasyonlar ve benzer oluşumlardan farklı olarak, hemşerilerimize daha yüksek kalitede hizmetler sunmak istiyoruz. Sağlıktan spora, sosyal aktivitelerden konser ve şenliklere kadar, bir çok etkinlik gerçekleştirmek ve bu çalışmaları her yıl tekrarlanan toplumsal bir hizmete dönüştürmek istiyoruz. Bu anlamda, Ankara’da yaşayan hemşerilerimize ulaşmak ve iletişim kurmak konusunda iyi bir veri tabanı oluşturduk” dedi.

            Proje ve faaliyetlerden bahseden İbiş, şunları söyledi: “Federasyonumuz 6 aylık bir geçmişe sahip. Bu süre içerisinde çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler yaparak Ankara’daki Yozgatlı hemşerilerimizi bir araya getirmeye çalıştık. Gençlik ve kadın kolları kurduk. Amacımız; tiyatro, halk oyunları gibi topluluklar kurarak Ankara’da yaşayan ve okuyan gençlerimizi bir araya getirerek kaynaşmalarını sağlamak.”

            Yozgat’ta bulunan köyleri kapsayacak bir şekilde, yaz aylarında, her gün bir köyde açık havada film gösterimi yapma gibi bir planlarının olduğunu ifade eden İbiş, bu yönde çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

            Yozgat Demokrat Dernekler Federasyonu (YDDF) Başkanı Mesut İbiş, kapılarının herkese açık olduğunu belirterek şunları söyledi: “El birliği, güç birliği, söz birliği daha gönül birliğiyle hemşerimize; eğitim, bilişim-teknoloji alanında, sosyo-ekonomik ve kültürel alanda layık olduğu düzeye taşımak, onları kültür ve sanatın tüm güzellikleri ile buluşturmak ve sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde her daim onların yanında olmak için mücadele vereceğiz. Onların bizlerden beklentilerinin farkında olarak onlara hizmet etmekten büyük bir mutluluk ve kıvanç duyacağız.” 


Editör: TE Bilişim