İl Emniyet Müdürlüğü kentteki trafik sorununa kendi bünyesinde yeni stratejiler üretiyor. Geleceğin bilinçli bireylerini yetiştirmek amacıyla Yozgat’ta ‘Çocuk Trafik Eğitimi Parkı (ÇTEP)’ oluşturan Emniyet Müdürlüğü, burada eğitim verecek personelleri dünyanın iki ülkesinde eğitti.

            İl Emniyet Müdürlüğü’nün Polonya ve Slovakya dış ortaklığı, Yozgat Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Bozok Üniversitesi, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası ile İstanbul MBB Trafik Mühendisliğiyle de yerel ortak olarak işbirliği ile hazırladığı “Çocuk Trafik Eğitim Parklarında Etkin Eğitim” projesi tamamlandı. Proje kapsamında proje ortağı kurumlardan 16 kişi Polonya ve Slovakya’da çeşitli eğitimleri katıldı.

            İl Emniyet Müdürlüğü’nün kabul edilen ilk Avrupa Birliği Projesi olan bu çalışma, Polis Evi arkasında yapılan ve Ağustos ayı sonu gibi tamamlanması planlanan Çocuk Trafik Eğitimi Parkı’nda (ÇTEP) eğitim verecek eğitimcilere yönelik hayata geçirildi.

TRAFİĞE

KÖKTEN ÇÖZÜM

            Ülkemizin en önemli sorunu olan trafik kazalarına kendi bünyesinde yeni stratejiler üretmek için kolları sıvayan İl Emniyet Müdürlüğü, bilinçli toplumun küçükte yaşta verilecek eğitimle mümkün olacağından hareketle Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları çerçevesinde, Çocuk Trafik Eğitim Parklarında Etkin Eğitim başlıklı bir Avrupa Birliği (AB) projesini hazırladı.

            İl Emniyet Müdürü Bekir Akarsu, Devlet Planlama Teşkilatı AB Ulusal Ajansı tarafından desteklenmeye değer görülerek kabul edilen proje kapsamında Çocuk Trafik Eğitimi Parkında verilecek eğitimde görevli personellerin 06-19 Mart 2011 tarihleri arasında Polonya/Wloclawek, 22 Mayıs 2011- 04 Haziran 2011 tarihleri arasında da Slovakya/Ruzomberok’a birer çalışma ziyareti yapıldığını söyledi.

            Akarsu, üç alanda yoğunlaşılarak yapılan eğitimler neticesinde Trafik Eğitim Parklarında, eğitimden sorumlu personelin eğitiminin, yaş gruplarına göre benimsenen eğitim metotlarının, eğitimler esnasında kullanılan uygulama materyallerinin neler olduğunun anlaşılması ve görülmesiyle, verilecek “etkin"  eğitimden en üst seviyede fayda sağlanmasının amaçlandığını kaydetti.

            Projenin trafik kazalarının önüne geçmek adına önemli bir adım olduğuna işaret eden Akarsu, proje amaçlarının gerçekleşmesiyle öğrencilerin teorik trafik bilgilerini uygulama fırsatı vererek ideal bir trafik kültürü oluşturulmasına ve trafik kazalarının en aza indirilmesine imkan tanıyacak bir eğitim programı üzerinde çalışmalara başlandığını, böylelikle bu alanda ihtiyaç duyulan nitelikli personel sertifikalandırılmıştır.

Akarsu; “Yozgat’ta Emniyet Müdürlüğümüz kadar halkımızın da öncelikleri arasında üst sıralarda yer alan trafik sorunu ile ilgili çalışma ve projelerimiz, değerli vatandaşlarımız ve ilgili diğer kurum-kuruluşlarımızla işbirliği halinde bundan sonra da aynı şekilde devam edecektir” diye konuştu.


Editör: TE Bilişim