Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili çıkaramadığı 33 ile milletvekili görevlendirmesi yaptı. Tıpkı Yozgat’ın milletvekiliymiş gibi çalışacak olan CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Yozgat’ın 5. milletvekili görevini yapacak.

            CHP aralarında Yozgat’ın da yer aldığı, milletvekili çıkaramadığı illeri mercek altına aldı. Bunun için ilk olarak bu illere milletvekili görevlendirmesi yapan CHP, bu şekilde hem o illerdeki aktifliğini artıracak hem de geleceğe yatırım yapacak.

            YOZGAT’A CHP’Lİ ÖĞÜT

            CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, gazetemiz İleri’ye yaptığı özel açıklamada CHP’nin 12 Haziran Genel Seçimlerinde milletvekili çıkaramadığı Yozgat’a İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt’ün görevlendirildiğini söyledi. Tekin, Öğüt’ün tıpkı Yozgat milletvekili gibi kentin ve insanların sorunları ile birebir ilgileneceğini ifade etti.

            Bu uygulama ile Yozgat’ın 5’inci milletvekiline sahip olacağının altını çizen Tekin, CHP tarafından ilk defa hayata geçirilen bu uygulamanın örnek olacağını kaydetti.

            Tekin, Yozgatlıların CHP Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt’e her zaman ulaşıp, sorunlarını, isteklerini, Yozgat adına beklentilerini bildirebileceklerini söyledi.

            33 İLDE MİLLETVEKİLİ YOK!

            CHP, 33 ilde milletvekili çıkartamadı. 2007'de 36 ilden milletvekili çıkaramayan CHP, en düşük oy oranını ise yüzde 2.01 oranıyla Diyarbakır'dan almıştı.

            Ağrı, Aksaray, Batman, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Gümüşhane, Hakkari, Elazığ, Erzurum, Diyarbakır, Düzce, Iğdır, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Kütahya, Mardin, Muş, Nevşehir, Osmaniye, Rize, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Van ve Yozgat'tan vekil çıkartamayan CHP, Bolu, Tunceli, Niğde ve Sakarya'dan Meclise milletvekili taşımayı başardı.

KADİR GÖKMEN ÖĞÜT KİMDİR?

            Diş Hekimi. 1959 Çankırı –Çerkeş doğumlu. 31 yıldır Kadıköy’de oturuyor ve muayenehane sahibi. Evli ve bir kız çocuğu var.

            Elbistan Ortaokulu Kabataş, Erkek Lisesi Diyarbakır Diş Hekimliği Fakültesi'nde eğitimi aldı.

PARTİ GÖREVLERİ:

1992-1995 arası  SHP Kadıköy İlçe Başkanlığı, 1995-1999 arası CHP Kadıköy İlçe Başkanlığı,1999-2004 seçimlerinde milletvekili adayı oldum. Önseçimde 11. sırayı aldım. İl ilçe delegasyonunda ve seçim komitelerinde görev yaptım.

Editör: TE Bilişim