Yozgat’ta son aylarda sıklaşan elektrik kesintileri nedeni ile vatandaş isyan etti. Bu kez isyanın nedeni sadece elektrik kesintisi değil, borca karşılık kesilen elektrik için alınan 18 liralık açma-kapa ücreti.

ÇEDAŞ İl Müdürlüğü’nün geciken elektrik faturalarını gerekçe göstererek uyguladığı kesintiler nedeni ile vatandaşın cebinden fazladan para çıkıyor. Bu duruma isyan eden vatandaş; “Geciken 3 kuruşluk fatura için dahi kesinti yapıp vatandaşın cebinden 18 lira alıyorlar” diyerek tepki gösterdi.

            Elektrik faturasının tanzim edilmesinden hemen bir hafta sonra, kimi zamansa üç gün içerisinde elektriklerin kesilmesi vatandaşın cebine ekstra gider olarak yansıyor.

HASTALAR DÜŞÜNÜLMÜYOR!

            ÇEDAŞ görevlilerinin geciken fatura karşılığı yaptığı kesintinin kanunsuz olduğunu belirten vatandaşlar, diyaliz ve akciğer hastaları gibi elektriğe bağlı cihazlarla yaşayan hastaların düşünülmeden bu kesintilerin yapıldığını ileri sürdüler.

            Oksijen cihazı kullanan bir hastanın elektriğinin kesilmesinin o hastanın ölüm tehlikesi ile karşı karşıya kalması anlamına geldiğini belirten vatandaşlar, kanun dışı kesinti yapan ve karşılığında 18 lira alan ÇEDAŞ’ın suç işlediği iddiasında bulundular.

3 KURUŞLUK BORCA DA KESİNTİ YAPILIYOR

            Vatandaşlar, ÇEDAŞ’ın 3 kuruşluk borcun gecikmesine de kesinti yaparak, abonelerden 18 liralık açma-kapama ücreti aldığını ileri sürdüler.

            ÇEDAŞ’ın Yozgat’ta uyguladığı politikanın zaten ekonomik dar boğazda olan vatandaş için her ay elektrik faturasına eklenen ek külfet olduğunu ifade eden vatandaşlar; “ÇEDAŞ özelleştikten sonra kafasına göre kesinti yapmaya, 18 lira gibi insanların bütçelerine ciddi zarar veren, ama kendi bütçelerine ciddi kaynak sağlayan bir parayı insanlardan zorla tahsil ediyor.

            Elektriği kesilen abone mecburen o parayı ödeyip elektriğini açtırmak zorunda kalıyor. Yazık, günah, Yozgat bu kadar mı sahipsiz?” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

 

Editör: TE Bilişim