Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, önceki gün basın mensupları ile akşam yemeğinde bir araya geldi. Sohbet ortamında gerçekleşen yemekte önümüzdeki süreçte Yozgat’a yapılması planlanan yatırımlardan netleşenleri açıklayan Bozdağ, Yozgat Çamlığı’ndan Belediye binasına bir çok önemli yatırımın kararının alındığını, kiminin ihalesinin tamamlandığını belirterek, Yozgatlıları yakından ilgilendiren önemli bilgiler verdi.

            Ak Parti Yozgat Milletvekilleri Ertuğrul Soysal, Yusuf Başer, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Ak Parti İl Başkanı Avukat Fahri Açıkgöz, Merkez İlçe Başkanı Yusuf Türkmen, bazı il yöneticileri, yerel ve ulusal kuruluşu temsilcilerinin katıldığı Kent Park’taki yemekte gazetemizi Editörümüz Tarık Yılmaz temsil etti.

SAVUNMA

SANAYİİ HAYAL DEĞİL

            Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın memleketi Sivas’ta ‘Savunma Sanayinin Yozgat ve Sivas’a kurulacağı’ yönündeki açıklamalarına değinen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, konuyla ilgili Cuma günü Valilik binasında bir toplantı yapıldığını, işadamları, STK temsilcileri, bürokrat ve siyasetçilerin istişarede bulunduğunu söyledi. ORAN Genel Sekreteri Mustafa Palancıoğlu’nun brifing verdiği toplantıda önemli adımlar atıldığına işaret eden Bozdağ, böyle bir yatırımın hayal olmadığını konunun yakın takipçisi olduğunu söyledi.

ÇAĞRI MERKEZİ TAMAM!..

            Yozgat’a çağrı merkezi kurulması için yürütülen çalışmaların kesinleştiğinin müjdesini veren Bozdağ, valiliğin yer arayışlarına şimdiden başladığını kaydetti.

            Önümüzdeki günlerde heyetlerin Yozgat’a yatırım öncesi incelemelerde bulunmak üzere geleceğini ifade eden Bozdağ; “Yozgat için önemli bir istihdam kaynağı olacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

YOZGAT’A HAVALI MÜJDE!

            Bozdağ, bir süredir gündemde olan Türk Hava Kurumu Eğitim Merkezi ile Havacılık Meslek Yüksek Okulları’nın kurulması için de karar alındığını söyledi.

            THK Başkanı Hasan Coşkun’un üzerinde durduğu, gündeme getirdiği iki önemli kurumun kurulması ile ilgili valilik binasında yapılan toplantıda karar alındığını hatırlatan Bozdağ, Sorgun istikametinde her iki merkezin kurulması için yer arayışlarına başlanıldığını ifade etti.

            Bozdağ, alt yapı çalışmalarının da yürütüldüğünü belirtti.

ESKİ SANAYİYE KENTSEL DÖNÜŞÜM

            Yozgat’ın yıllardır süre gelen sorunu olan Eski Sanayinin geleceğini yakından ilgilendiren son gelişmeyi de basın mensupları ile paylaşan Bozdağ; “Eski Sanayi Sitesi’nde Kentsel Dönüşüm çalışmaları yapılacak. Belediyemiz konuyla ilgili 8 Ekim’de yapacağı toplantıda gerekli kararları alacak” dedi.

BELEDİYEYE

YAKIŞIR SARAY

            Yozgat Belediyesi’ne ait yeni bir hizmet binası yapımı için de düğmeye basıldığını belirten Bakan Bozdağ, ayrı yerlerde hizmet veren belediyenin bir araya getirecek modern bir bina yapımı için gerekli işlemlerin başladığını söyledi.

            Bozdağ ayrıca Valilik binasının da kent merkezinden taşınarak modern ve büyük bir binada hizmet vermeye başlayacağını kaydetti.

ÇAMLIK’A

12 MİLYON’LUK KAYNAK

            Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Yozgat mitinginde de açıkladığı Yozgat Çamlığı’nı kurtarma çalışmalarının son durumu hakkında da değerlendirmede bulunan Bozdağ, 12 milyon TL’lik kaynak aktarımı ile çalışmaların şekillenmeye başladığının müjdesini verdi.

            Türkiye’nin ilk milli parkı olan Yozgat Çamlığı’nın hak ettiği konuma getirilmesi için gerekli çalışmaların başlatıldığını kaydeden Bozdağ; “Bayram dolayısıyla heyetler Yozgat’a gelemedi ama önümüzdeki günlerde bakan tarafından görevlendirilen uzmanlar Yozgat ‘a gelerek gerekli ön incelemelerde bulunacaklar” diye konuştu.

BAYINDIRLIĞA YENİ BİNA

            Bozdağ, Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü’nün de önümüzdeki süreçte yeni binasına kavuşturulacağını söyledi.

            Bunun için Esentepe güzergahında yer tahsisinin yapıldığına işaret eden Bozdağ, yakın zamanda çalışmaların başlayacağını kaydetti.

YOZGAT’IN MODERN

HASTANESİ

            Bozdağ, Yozgat’a yeni devlet hastanesi projesinin de devam ettiğini belirterek, daha önce belirlenen DSİ yanındaki arazide devlet-özel sektör ortaklığı ile modern bir hastane inşa edileceğini söyledi.

USTALIK DEĞİŞİMİ…

            Yozgat’ın gelişimi ve değişimi adına ne varsa geleceğe dair planları en ince ayrıntısına kadar yaptıklarını belirten Bozdağ, Yozgatlı’nın ustalık döneminin nimetlerinden fazlasıyla yararlanacağını vurguladı. Bozdağ, kentte yapılacak değişikliklerin tek taraflı olmayacağını, her bölgeye farklı yatırımlarla Yozgat’ın bir kısmının değil tamamının değerleneceğini belirtti. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, proje aşamasında olan pek çok yeni yatırımın netleşmesi halinde kamuoyu ile paylaşımda bulanacaklarının da altını çizerek, yeni müjdelerin geleceğinin sinyalini verdi.

Editör: TE Bilişim