Emniyet 11 ilde eş zamanlı olarak düzenlediği operasyonda çalıntı, hacizli ve yakalamalı traktörleri ''change'' yaparak 4 kişiye sattıkları tespit edilen 19 kişiyi gözaltına alındı. Yozgat polisi aylar süren başarılı operasyonu ile Emniyet Teşkilatı’nın bir kez daha yüz akı olmayı başardı.

Alınan bilgiye göre, Yozgat Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 7 aydır sürdürülen çalışmalar kapsamında, 4 Temmuzda Yozgat'ın Yerköy ilçesi ile Konya, İstanbul, Şanlıurfa, Adana, Adıyaman, Ankara, Diyarbakır, Tekirdağ, Van ve Osmaniye'de eş zamanlı operasyon düzenledi.

            Operasyon kapsamında Şanlıurfa'da 6, Tekirdağ'da 3, Van, Diyarbakır, Adıyaman ve Yozgat'ın Yerköy ilçesinde toplam 13 traktör ele geçildi. Gözaltına alınan 36 kişinin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, 4 pompalı tüfek, 7 kuru sıkı tabanca, 16 fişek, 5 kaşe ve 21 tarihi sikke ele geçirildi.

            Adana, Adıyaman, Ankara, Diyarbakır, Şanlıurfa, Tekirdağ, Van, Konya ve Osmaniye'de gözaltına alınan 17 şüpheli, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

            Yozgat Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen Yozgat'ın Yerköy ilçesi, Konya, İstanbul ve Şanlıurfa'da gözaltına alınan F. L. (32), A. Y. (28), A. E. (32), O. Ç. (63), Ö. D. (46), M. T. (49), Ç. Y. (55), K. K. (68), A. Ö. (62), N. Ç. (48), B. V. (30), M. G. (53), A. İ. (26), H. K. (57), N. D. (32), M. E. O. (33), M. T. (33), B. T. (57), A. K. (38) isimli 19 şüpheli ise ''suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, traktör hırsızlığı, mühür bozma, resmi belgede sahtecilik, suç eşyasının satın alınması ve kabul edilmesi, uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak, tarihi eser kaçakçılığı, ruhsatsız silah bulundurmak ve 5729 sayılı kanuna muhalefet'' suçlamalarıyla emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

            Yozgat Valisi, İl Emniyet Müdürü Bekir Akarsu, Yozgat Asayiş Şube Müdürü Mehmet Akif Akdere ve emniyet mensuplarının katılımı ile düzenlenen basın toplantısı ile operasyon hakkında basın bilgilendirildi.

Editör: TE Bilişim