Yozgat'ta ''modern hayvancılığın gelişmesi'' konulu panelde ilin hayvancılık sektöründeki gelişimi masaya yatırıldı. Yozgat Platformu’nun öncülüğünde gerçekleştirilen toplantıda ortaya konulan fikirler, kentin hayvancılık potansiyeline ışık tutacak türden.

    Yozgat Platformu tarafından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda düzenlenen panele Yozgat Valisi, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık, Tarım İl Müdürü Ünal Koçak, Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Lütfü İbiş, Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz, Yozgat Platformu Başkanı Kazım Ekici, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İlhami Bakıcı, Ak Parti İl Başkanı Avukat Fahri Açıkgöz ve vatandaşlar katıldı.

            Yozgat'ın kalkınmasının tarım ve hayvancılığa bağlı olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Başer ise yapılan projelerde sivil toplum kuruluşları ve kamu kuruluşlarının birlikte organize bir şekilde çalışması gerektiğini vurguladı. Yozgat Platformu Başkanı Kazım Ekici de platformun ana amaçlarından birinin kamu kurum ve kuruluşlarının, üniversitenin, sivil toplum kuruluşlarının ve iş adamlarının ülkenin ve Yozgat'ın ekonomik kalkınmasına ortak çözüm bulabilmek için katkı sağlamak ve hemşehriler arasında iş birliği pekiştirmek olduğu kaydetti.

            Yozgat ekonomisine büyük katkı sağlamasını düşündükleri ''modern hayvancılık projesini'' hayata geçirmeyi planladıklarını ifade eden Ekici, bu konuda herkesten destek beklediklerini söyledi.

            Oturum başkanlığını Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Böyükata'nın yaptığı panele, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'ndan Yunus Bakırcı, işadamı Mümin Günler, Bozok Üniversitesi Araştırma Görevlisi Mehmet Akif Boz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Şube Müdürü İlker İpek de konuşmacı olarak katıldılar.

Editör: TE Bilişim