Yayınlandıkları şehrin aynası olarak kabul edilen yerel basın kuruluşları, şehrin sosyal, kültürel, ekonomik konumunu yansıtır. Bu bağlamda üzerine düşen görev ve sorumluluğu; o günün koşulları içerisinde zor da olsa yerine getirebilmek üzere 14 Haziran 1994 tarihinde yeni bir adım atan İleri Gazetesi, Yozgat'ın ilk ofset baskılı vasıflı gazetesi olarak bugün 49'uncu yılına ayak basmanın mutluluğunu yaşıyor. 
Yozgat Basın tarihinin miladı sayılabilecek 14 Haziran 1994 yılında atılan adım, sonraki yıllarda yeni oluşumlara örnek teşkil etmiş, 6'ısı vasıflı 7 gazete yayın hayıtını sürdürmektedir...
Bugün günlük olarak yayınlanan İleri dahil 7 gazete ayakta durabilmek, Yozgat'ın ve Yozgat insanının yeni ufuklara yelken açabilmesine katkı sağlayabilmek için çırpınıp, durmaktadır. Yayınladıkları şehrin 'aynası' olarak kabul ettiğimiz yerel yayın organlarının bu çırpınışları, Yozgat'ın sosyal, ekonomik, kültürel bağlamda nasıl bir darboğaz içerisinde olduğunu da ortaya koymaktadır.
Sürekli göç veren, göçenlerle birlikte sosyal ve ekonomik yönden de zayıflayan Yozgat'ta basın kuruluşları da kendisini yenileyememekte, kısır bir döngü içerisinde sorunları gündeme taşıyarak, halkın bilgilendirme ihtiyacını karşılarken, kuru bir 'teşekkürü' göremediği gibi, çoğu zaman bazı olumsuzluklar karşısında tek 'suçlu' ilan edilip, hedef gösterilmektedir.
Çıktığı yolda en uzun soluklu gazete olma özelliğinin yanında, yaşanılan tüm olumsuzluklara rağmen, her koşulda 'varım' diyerek, Yozgat'ın gelişmesine, kalkınmasına destek verme gayretini sürdüren İleri Ailesini, eski bir mensubu olmanın ötesinde bu toprakların bir ferdi olarak kutluyor, daha uzun ömürler diliyorum.