Yozgat’tan birçok kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütünün katılım gösterdiği etkinlik ile Yozgat’tan Antalya’ya geniş katılımlı bir çıkarma yapılacak.
Yozgat’ın tanıtımının gerçekleşeceği ve Antalya’da yaşayan Yozgatlıların kaynaşmasına vesile olacak etkinlikte Yozgat’ın geleneksel tatları, yöresel ürünleri ve yöresel sanatçıları ile birlikte Yozgat ilk kez bu denli büyük bir organizasyon ile Antalya’da tanıtılmış olacak.

ÜÇ GÜN KONSER

Antalya’da gerçekleşecek olan etkinlikte Yozgat Belediyesi Sürmeli Topluluğu üç gün boyunca konser verecek. Gurbette sıla özlemi duyan Yozgatlılara, Yozgat türkülerinden konser sunacak olan topluluk programa ayrı bir renk katacak. Yozgat’ı il içi ve il dışı bir çok programda temsil eden ve Yozgat kültürünü farklı illere taşıyan  Sürmeli Topluluğu Antalya’daki etkinlikte de Yozgat’ı türküler ile Antalya’ya taşıyacak.
Sürmeli Topluluğu’nun yanı sıra Bozok Üniversitesi Halk Oyunları ekibi de etkinlikte yer alacak. Sarıkaya Belediyesi ve Sarıkaya Kaymakamlığı ise Antalya’da ki fuara katılarak ilçedeki tarihi doku olan Roma Hamamı’nın tanıtımını gerçekleştirecek.
YOZGAT AKDENİZ'E İNECEK

 “Antalya Yozgat Tanıtım Günleri” sloganıyla düzenlenen, Yozgat’ın kültürel, sosyal ve Yöresel Ürünlerini Antalya Yozgat Tanıtım Günleri’nde köylerimizde üretilen organik ürünleri kent insanları ile buluşturuluyor.
Girişlerin ücretsiz olduğu fuarda 60’den fazla stant da çeşitli ürünler yer alacaktır.
Ayrıca ülkemizin birçok yöresinden; Siirt’in balı ve fıstığı, Trabzon’un tereyağı, peyniri, Adıyaman’ın Dibek Kahvesi, Beypazarı’nın kurusu, İzmit’in pişmaniyesi, Antakya’nın künefesi, Datça’nın bademi, balı, Çorum’un leblebisi, Van Kahvaltı ürünleri, Artvin’in balı, Yozgat Yöresel Ürünleri, Elbistan Kahvesi, Kayseri sucuk, pastırma ve mantı ürünleriyle, Erzurum’un Pestil çeşitleriyle, Yozgat Bambu Oturma Grupları, Hatay’ın yöresel tatları ve Merzifon kuş burnu ve diğer tüm çeşit marmelatları ile yanında yine memleketin çeşitli yörelerinden el emeği göz nuru hediyelik ürünler de fuarda yer alacak. Ziyaret saatleri 10.00 – 21.00 arasında olan fuara bütün halk davetlidir.
Yer: Antalya Cam Piramit. Resmi Açılış töreni: 10 Aralık 2015 Perşembe günü, saat: 11.00’de

Editör: TE Bilişim