Yozgat’ta 30 Mart Mahalli İdareler Yerel Seçimlerinin galibi üçüncü kez AK Parti oldu. Yüzde 55’in üzerinde oy alan AK Parti adayı Kazım Arslan, Yozgat Belediye Başkanı olarak seçilirken, en yakın rakibi MHP adayı Uğur Bektaş yüzde 38,2 oy ile seçimi aldı.
2004-2009 ve 30 Mart 2014 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Yerel Seçimleri’nin Yozgat’taki kazananı AK Parti oldu. İki önem Yusuf Başer’in başkanlığında “yola devam” diyen AK Parti, Kazım Arslan ile yine yüzde 56 oranında oy yüzdesi ile üçüncü dönem başarı elde etti.
2009’da YÜZDE 54,7
Son yapılan 29 Mart 2009 Mahalli İdareler Yerel Seçimleri’nde AK Parti Yusuf Başer ile yüzde 54,7 oy oranı ile seçimi kazanırken, MHP yüzde 39,1, CHP yüzde 3,0, SP ise yüzde 1,6 oy yüzdesine sahip oldu.
İl Genel Meclisi’nde oyların dağılımı şöyle oldu: AK Parti yüzde 49,3, MHP yüzde 30,3,  CHP yüzde 7,7, SP yüzde 3,2.
2009 seçimlerinde Yozgat’ta 10 parti seçime katılırken bu seçim sayı 7’ye düştü.
ARSLAN’LI AK PARTİ
OYLARI ARTIRDI
30 Mart 2014 Mahalli İdareler Yerel Seçimleri’ne, kısa bir süre önce HAS Parti’den AK Parti’ye geçen Dr. Kazım Arslan ile katılan AK Parti, yüzde 55’in üzerinde aldığı oy yüzdesi ile seçimin üçüncü kez kazanan tarafı oldu.
Arslan ile katıldığı seçim maratonunda Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Milletvekilleri Ertuğrul Soysal, Yusuf Başer, İl Başkanı Harun Lekesiz, Kadın Kolları Başkanı İhsaniye Altınok, Gençlik Kolları Başkanı Serkan Sönmez ve meclis üyesi adayları ile yoğun bir seçim süreci yaşayan AK Parti, Yozgat merkez ve 12 ilçede elde ettiği başarı Yozgat’ta tarihi bir başarıya daha imza attı.
MHP YÜZDE 38,2 OY ALDI
MHP Yozgat Belediye Başkan Adayı Uğur Bektaş, yüzde 38,2 oy yüzdesinde kaldı.
2009 yılında yapılan Mahalli İdareler yerel seçimlerinde yüzde 39,1 oy oranına sahip olan MHP, bu sonuçlarla Yozgat’ta AK Parti’den sonra ikinci parti oldu. MHP bu seçim merkez ile birlikte 14 ilçeden Sarıkaya’da Ömer Açıkel ile bir belediye kazandı.
SORUNSUZ BİR SEÇİM OLDU
Yozgat’ta asayiş bakımından sorunsuz bir seçim yaşandı. Merkeze bağlı Türkmensarıkalar Köyü’nde yaşanan kavganın dışında asayiş bakımdan huzur bir seçimin yaşanması Yozgat’ın huzur kenti olduğu gerçeğini bir seçimde daha kanıtlamış oldu.
KAZIM ARSLAN KİMDİR?
1959 yılında Yozgat'ta doğan Arslan 1982 yılında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Doktora eğitimini Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Klinik Biyokimya ana bilim dalında, 1995 yılında tamamladı. Birçok ilde hekim olarak görev yapan Arslan bir süre Yozgat İl Sağlık Müdürlüğü görevinde bulundu.
Arslan 1994 yılından itibaren yerel ve ulusal dergi ve gazetelerde siyasi, güncel ve kültürel konularda günlük makaleler yazdı. 1995 genel seçimlerinde Refah Partisi'nden Yozgat Milletvekili seçilen Arslan, TBMM Plan Bütçe Komisyonu ve Sağlık Komisyonu üyeliklerinde bulundu.
Kazım Arslan, HAS Parti ile AK Parti bütünleşme sürecinin ardından Numan Kurtulmuş ile AK Parti'ye katılanlar arasında yer aldı.
DİĞER PARTİLER
BBP yüzde 2,6, CHP yüzde 1,5, SP yüzde 1,2, Bağımsız yüzde 0,2, BTP yüzde 0,1 oranıda oy aldılar.
Editör: TE Bilişim