Koop-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı İdris Güven, Milli Eğitim Müdürlüklerine ataması yapılan işçilerin sendikal durumlarıyla ilgili yaptığı açıklamada rakip sendikaları eleştirdi, işçilerin kafasını karıştırmakla suçladı.
Koop-İş Sendikası olarak Belediyelerden Milli Eğitim Müdürlüklerinde göreve başlayan işçiler ile ilgili 28 Ocak 2011 tarihi itibariyle yetki talebi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına başvuruda bulunduklarını hatırlatan Güven; “Koop-İş Sendikası 1964 yılında kurulmuş ve Türkiye’nin en büyük işçi konfederasyonu olan Türk-İş’e bağlı bir sendikadır. 100’ün üzerinde kurumda yıllardır toplu sözleşme imzalamakta ve halen 15 şubesi bulunan büyük bir sendikadır. İl-İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri’ne devredilen işçiler Türkiye genelinde Koop-İş Sendikasına hızla üye olmaktadır.
Koop-iş Sendikası Kayseri Şubesi Kayseri, Nevşehir, Kırşehir ve Yozgat illerinde örgütlenmeye hızla devam etmektedir. Türkiye genelinde Milli Eğitim Müdürlüklerine geçen işçilerin BÜYÜK çoğunluğu Koop-İş sendikasına üye olmuşlardır.
Koop-İş sendikası 16.10.2012 tarihi itibari ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından Yetki tespit yazısını almış bulunmaktadır.
Bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın verdiği Yetki Tespitini kabul etmeyerek itiraz edenler, yarın yalanları ortaya çıktığında Milli Eğitim işçileri önünde hesap vereceklerdir.
Önceki günlerde bazı sendikalar web siteleri vasıtası ile kendilerini ihbar ettiler. Sendikamıza Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından verilen Yetki Tespitine itiraz ettiklerini tüm kamuoyuna ilan ettiler” dedi.
Özbüro-İş Sendikası’nın kendi sendikalarının aldığı yetki tespitini küçümseyerek “tespit yazısı” olduğunu ve yetki belgesi ile arasında gece ile gündüz kadar fark olduğunu kendi internet sitesinden belirttiğine dikkat çeken Güven şu açıklamalarda bulundu:
“İnternet Sitemizde yayınladığımız belgenin adı yetki tespitidir ve bu belge başvuru tarihinde çoğunluğu olan sendikaya verilir. Yetki tespiti birden çok sendikaya verilemez.
(Bakınız: Eski Kanun 2822 Sayılı Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Lokavt Kanunu Madde 13: yetki tespiti için işçi sendikasının başvurusu, Yeni Kanun 6356 Sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu Madde 42.) Yetki Tespit yazısına bu Kanunda öngörülen süre içinde (6 iş günü) itiraz edilmemişse bu belge artık kesinleşmiş yetki belgesidir. Bu basit açıklamayı yapmak zorunda kaldığımız için çok üzgünüz. Çünkü işçi sendikasında çalışan veya Sendika Yöneticisi olarak görev yapan herkes bu belgenin ne anlama geldiğini çok iyi bilmektedir.
Sendikamızın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan almış olduğu Yetki Tespiti’ne Tez-Koop-İş Sendikası itiraz etmiştir. Ayrıca kendisinin yetkiye yakın olduğunu iddia eden Özbüro-İş Sendikası’nın, yetki tespitimize kanunen hiç bir itiraz hakkı bulunmadığından, Hak-İş’e bağlı başka bir işkolunda yer alan ve yasal hakkı olmayan Hizmet-İş sendikası itirazda bulunmuştur.
Çok net ve açıktır ki Hizmet-İş Sendikası’nın itirazı toplu iş sözleşmesi yapmamıza kesinlikle engel değildir.
Tez-Koop-İş Sendikası itirazını geri çektiğinde Sendikamız toplu iş sözleşmesi görüşmelerine derhal başlayacaktır. Bu gerçeği değiştirmeye kimsenin gücü yetmez.
Sendikamızın henüz üyelik işlemlerini gerçekleştiremeyen işçilere ulaşma gayreti vardır ve olmaya da devam edecektir. Biz toplu iş sözleşmesi görüşmelerine Milli Eğitim Bakanlığında çalışan tüm işçilerin üye olduğu güçlü ve üyesiyle bütünleşen bir Sendika olarak gireceğiz ve bunda kararlıyız. Yetkiye yakın sendika değil yetkili sendikayız. Tüm işçi arkadaşlarımızı yıllardır Milli Eğitimde faaliyet gösteren Koop-İş Sendikası çatısı altında toplanmaya davet ediyorum. Koop-İş Sendikası, emeğin hakkını veren ve bundan sonrada vermeyi kendisine şiar edinen, gücünü üyelerinden alan ve onların menfaatleri için mücadele eden  bir sendika olarak siz değerli üyelerimizin de katkıları ile yürümeye devam ettiği bu yoldan asla geri dönmeyecektir” şeklinde konuştu.  

Editör: TE Bilişim