Karayolu kenarlarındaki kullanılmayan arsalar başta olmak üzere yol kenarlarındaki yabani otların temizlenmesine yönelik çalışmalarını artıran Yerköy Belediyesi Temizlik Müdürlüğü ekipleri, tırpan yardımıyla yabani otları temizliyor.

            Yerköy Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler 100. Yıl Mahallesi Yozgat Yolu kenarlarındaki görüntü kirliliği oluşturan yabani otları temizliyor.

            İlçe genelinde yol kenarlarında yaz aylarında daha da artan otların temizlenmesi ile yol boyundaki görüntü kirliliğinin önüne geçilmesi hedefleyen Yerköy Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ilçenin şık bir görüntüye bürünmesi adına seferberlik ilan ettiklerini ifade ettiler.

            Yetkililer, yaz aylarında gelişi güzel yeşeren ve pis bir görüntü oluşturan yol kenarlarındaki otların temizliği Yerköy Belediyesi'ne bağlı Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan 7 kişilik bir ekip ve bir traktör çalışmaların yürütüldüğünü ifade ettiler. Yetkililer, “Özellikle yol kenarlarında artan ve dere çevrelerinde daha sıklıkla görülen görüntü kirliliği ilçeye yakışmamaktadır.

            Belirli periyotlar halinde Yozgat yolu güzergâhı üzerindeki görüntü kirliliğine neden olan otlar temizlenecektir” dediler.

Editör: TE Bilişim