Anadolu Turizm ve Otelcilik Lisesinde düzenlenen ödül törenine, Yerköy İlçe Kaymakamı Bayram Gale, Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, Yozgat Defterdarı Mustafa Işık, İlçe Vergi Dairesi Müdürleri, Yerköy İlçe Özel İdare Müdürü Veysel Koçak, Kaleseramik Yerköy Bölge Müdürü Ekrem Demirarslan, Erensan Isı Tekniği Sanayi Firma Yetkilisi Özdinç Coşkun, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Tayfun Demirel, AK Parti Yerköy İlçe Başkanı Ahmet Yavuz, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ahmet Kepir, sivil toplum kuruluşları ve daire amirleri katıldı. Tören öncesi konuşan Yerköy Vergi Dairesi Müdür Vekili Mustafa Bulut, tüm vergi rekortmenlerini kutladı. Daha sonra konuşan Yozgat Defterdarı Mustafa Işık ise verginin, kamu hizmetinin finansmanı için vatandaşlardan imkanları çerçevesinde talep edilen anayasal ödev ve yükümlülük olduğuna işaret ederek, verginin en önemli vatandaşlık görevlerinin başında geldiğini söyledi.
Yerköy İlçe Kaymakamı Bayram Gale’de, Vergi Haftası nedeniyle, onur belgesi verilen vergi mükelleflerini tebrik ederek, “Vergi vermek en önemli vatandaşlık görevlerinin başında gelmektedir. Vergi verip insanımızı istihdam eden, mükelleflerimize teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra da örnek esnaf olarak işlerine devam ederler. Ülkenin gelişmesi, büyümesi ve idamesini devam ettirmesi için vergi konusunun çok önemlidir. Kamuoyunda sağlıklı vergi bilincinin oluşturulması ve toplumda vergi bilincinin yerleşmesi amacıyla Kaymakamlık olarak da her türlü desteği vermekteyiz” dedi.
Yerköy’de gelir vergisinde sıralamaya giren Erensan A.Ş., Çanakkale Seramik, Tamer Madencilik, KST İnşaat, İsmail Tekin, M. Davut Bağdatoğlu, E. Burhan Yılmaz, E. Erkan Tunusluoğlu, Yılmaz Aydoğan, Hasan Hakanoğlu, Fatih Uzun, Eşref Cibillioğlu, İbrahim Çınar, plaket ve onur belgesi ile ödüllendirildi. Daha sonra Yerköy Şehit Sedat Nezih Özok Lisesi öğrencileri tarafından gösteri düzenlendi. Gösteri sonrası Vergi Haftası münasebeti ile yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödülleri verildi.

Editör: TE Bilişim