Ankara’da kurulan Yazılıtaş Köyü Yardımlaşma-Dayanışma Derneği ile Köy Muhtarlığınca organize edilen “Bahar Şenliği” kalabalık bir katılımla yapıldı. Köy harmanında kurulan çadırlarda yoğunlaşan köy halkı şenliğe yoğun ilgi göstererek şenliğin canlı geçmesini sağladılar.

            Sorgun Yazılıtaş Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Altınok ve Köy Muhtarı Neriman Çamakçı, misafirlerle tek tek ilgilenerek katılımcıları memnun etmeye çalıştılar.

            Siyasi parti temsilcilerinin de yoğun ilgisine sahne olan Yazılıtaş Şenliklerine Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, İl Genel Meclis Üyesi Başkanı Ayhan Can, Emniyet Müdürü ve İlçe Müftüsü de katılarak köy halkına destek oldular.

            Yazılıtaş köylüleri ile çevre köylerinin katıldığı bahar şenliğine Ankara’dan da hemşerilerimiz katılarak şenliğe destek verdiler, Ayrıca Sorgun Yazarlar Şairler Derneği, Yozgat Şairler, Yazarlar Derneği Üyeleri de okudukları şiirlerle programa renk kattılar. Sorgunlu Şair Yazarlar adına Durali Doğan, Yozgat Şairler Yazarlar Derneği Adına Ahmet Sargın da bire konuşma yapıp emeği geçenlere teşekkür ettiler.

            Protokol konuşmalarının ardından şenliğe katılanlara kavurma, pilav ve madımak ikramında bulunuldu. Daha sonra müzik ve eğlence programı ile bahar şenliği devam etti. Halk oyunları ve halaylarla gençler eğlendi. Kaynaşmanın, birlik ve beraberliğin yaşandığı Yazılıtaş Köyü Eğlence Programı gün boyunca devam etti.

Editör: TE Bilişim