Sorgun İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, hafta sonunda yapılacak Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ile ilgili uyarılarda bulundu.

     Yazıcı, ilköğretim 8. sınıflara yönelik SBS'nin 4 Haziran Cumartesi günü saat 10.00'da, 7.sınıflara yönelik SBS'nin ise 5 Haziran Pazar günü saat 10.00'da yapılacağını hatırlattı. Yazıcı, ''Bu sınavlarda 8. sınıflara 100 soru için 120 dakika, 7. sınıflara 90 soru için 110 dakika süre verilecek ve sınavlar tek oturum olarak yapılacaktır'' dedi.

     Yazıcı, 3 bin 22 öğrencinin katılacağı sınavın 165 salonda yapılacağını, 339 idareci ve öğretmenin görev yapacağını anlattı.

     Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için öğrenciler en geç saat 09.30'da fotoğraflı sınav giriş belgelerinde belirtilen salonun bulunduğu binada hazır bulunmalarını isteyen Yazıcı, ''Öğrenciler sınava gelirken yanlarında fotoğraflı sınav giriş belgesi, nüfus cüzdanı (veva pasaport) en az iki adet kovu siyah ve yumuşak kursun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulunduracaklardır. Kimlik belgeleri (nüfus cüzdanı veva pasaport) yanında olmayan öğrenciler sınava alınmayacaktır'' diye konuştu.

Editör: TE Bilişim