Yozgat Belediyesi İtfaiye Müdürü Eyüp Albayrak, yaz mevsimde orman, anız ve ekin yangını olasılığının daha çok olduğuna dikkat çekerek, vatandaşların daha dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.
    Albayrak, özellikle yaz aylarında orman, anız ve ekin yangınların olduğuna dikkat çekti.
    Hava sıcaklıklarının normalin üstünde gitmesi ve yaz aylarından artan anız yakımı ve pikniklerden dolayı yangın ihtimalinin daha da arttığını belirten Albayrak, yangınların vatandaşların dikkatli olmaları ve tedbirli davranmaları ile en aza indirilebileceğini belirtti.
    Albayrak şunları söyledi: “Yaz mevsiminde yangın tehlikesi çok daha fazla. Bu mevsimde insan kaynaklı yangınlar artıyor. Orman, anız ve ekin yangınları çok daha fazla oluyor. Vatandaşlarımız daha dikkatli olmalı. Biraz tedbir alıp özen gösterirsek, bu mevsimde ormanlarımızı yangınlardan koruyabiliriz.
    Piknikçilerden rast gele ateş yakmamalarını ve ormanlık alanlara pikniğe gelirken yalnızca piknik tüpü götürmelerini rica ediyoruz. Sürücülerin sigara izmaritlerini söndürmeden yol kenarlarına atmamaları lazım. Çünkü yangınların sebeplerinden biri de budur. Bir de çiftçilerimizin tarlalarında çalışırken ateş yakmamaları gerekiyor. Yaz mevsimini tehlikesiz geçirmek için vatandaşlarımızın kendi çaplarında tedbir almalarını istiyoruz"
    Albayrak ayrıca, vatandaşların yangını fark ettiklerinde acilen ücretsiz olan 110, 177 gibi numaraları arayarak yangın ihbarında bulunabileceklerini sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilişim