Çekerek Devlet Hastanesi olası bir yangın karşı yapılması gereken durumlar ve alınacak tedbirleri uygulamak amacıyla yangın tatbikatı yapıldı.

            Yangın tatbikatını Hastane Müdürü Sinan Oktay yönetti. Senaryo çerçevesinde Hastanenin Genel Cerrahi Bölümünde 37 nolu odada yangın çıkarıldı ve ikaz sesiyle hasta, hasta yakınları ve hastane personeli uyarılırken, belirlenen ekipte tedbirlerini aldı. Daha sonra Hastanenin giriş kapısı, poliklinik kapısı ve 3 ayrı yangın çıkış kapılarından çıkışlar sağlandı.

            Ardından olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangın yerine ulaştı. Yangına müdahale edildikten sonra hastayı pencereden kurtarıldı. Hasta olay yerinde bekletilen Ambulansla Acil Servise kaldırıldı. Yangın esnasında hasta, hasta yakınları ve hastane personeli belirlenen alanda toplandı.

            Düzenlene tatbikatla ilgili bilgiler veren Çekerek Devlet Hastanesi Müdürü Sinan Oktay, Çekerek Devlet Hastanesi olarak  tatbikat planı yapmıştık ve bunu gerçekleştirdik. Gerek Sivil Savunma gerekse Toplam Kalite Yönetimi çalışmaları kapsamında yılda 2 sefer tatbikat düzeliyoruz. Hastane tahliye tatbikatının ilk kez düzenledik. Yine planlama gereği her yıl bir kez tatbikat düzenleyeceğiz'' dedi.

Editör: TE Bilişim