Ülkü Ocakları, Osmanlı Devletinin tarihe adını altın harflerle yazdıran, Yahudilere verdiği tarihi cevapla hafızalarda yaşayan Sultan Abdulhamit’i unutmadı.
    Yozgat Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Adnan Menderes Gülbaş,  kendisinden parayla toprak almak isteyen “Yahudilere” verdiği sözlerle ve icraatlarıyla her zaman Türk milletinin gönlünde yaşayacağını söyledi.
    93 yıl önce vefat eden Sultan Abdulhamit’in Yahudilere verdiği “Ben bir karış dahi olsa toprak satmam. Zira bu vatan bana değil Osmanlı milletine aittir. Milletim bu toprakları kanlarını dökerek kazanmışlardır. Ne ile aldıysak onunla geri veririz!" yanıtını hatırlatan Gülbaş, örnek hayatı ile ve yaptıkları ile hafızalarda her zaman yer edecek sultanın hayatıyla ilgili şu bilgileri verdi:
    “Osmanlı Devletinin en asil padişahlarından, Türk tarihinde adını altın harflerle yazdırmış bir padişahı tam 93 yıl önce kaybettik.
    Sultan Abdülmecid'in oğludur. Henüz 10 yaşındayken annesi Tirimüjgan Sultan ölünce, bakımını Abdülmecid'in diğer çocuksuz eşi Piristû Kadın Efendi üstlendi. Piristû Kadın Efendi Abdülhamid'i kendi çocuğu gibi büyüttü. Babasının ölümünden sonra yerine geçen amcası Abdülaziz diğer şehzadelerle birlikte Abdülhamid'in eğitimiyle de yakından ilgilendi. Abdülaziz 1867 yılında çıktığı Avrupa gezisine Abdülhamid'i de beraberinde götürdü.
    Amcası Abdülaziz'in 1876'da tahttan indirilmesi ve şüpheli koşullarda ölümü, ağabeyi V. Murat'ın tahta geçirildikten üç ay sonra ruhsal çöküntü geçirdiği iddiasıyla görevden alınarak Çırağan Sarayı'na hapsedilmesi olaylarına tanık oldu. 31 Ağustos 1876'da padişah ilan edildi ve 7 Eylül günü Eyüp'te kılıç kuşandı.[1] Ağabeyinin yerine tahta geçirildikten sonra, her iki saltanat değişiminin mimarı olan Mithat Paşa'yı sadrazam yaptı.
    33 yıl padişahlık yaptıktan sonra 27 Nisan 1909’da tahttan indirildi, 3 yıl Selanik'te Alatini köşkünde ev hapsinde tutulduktan sonra 1912'de İstanbul'a Beylerbeyi Sarayına getirildi. 10 Şubat 1918’de de İstanbul’da vefat etti. Büyükbabası için Divanyolu'nda yaptırılmış Sultan II. Mahmut Türbesi'inde yatmaktadır.
    Sultan Abdülhamid'in Türk Tarihine Kazınmış En Önemli Sözlerinden Birisi.. : Kendisinden Parayla Toprak Almak İsteyen ""Yahudilere"" Şu Cevabı Vermiştir.. ..
    “Ben bir karış dahi olsa toprak satmam. Zira bu vatan bana değil Osmanlı milletine aittir. Milletim bu toprakları kanlarını dökerek kazanmışlardır. Ne ile aldıysak onunla geri veririz!”
Editör: TE Bilişim