İmam-Hatip Liseleri Mezunları Vakfı Başkanı Ahmet Mutu Güneşer, işlenen suç ve günahların simsiyah kirinden arınabilmeye fırsat sağlayan Miraç’ın Müslüman’ın yüksek zirvesinin ifadesi olduğunu belirterek, yaratanla, yaratılanların en hayırlısı ve üstünü Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet Mustafa’nın (S.A.V.) vuslat gecesi olduğunu söylerdi.

            Miraç Kandili münasebetiyle yazılı bir açıklama yayımlayan İmam-Hatip Liseleri Mezunları Vakfı Başkanı Ahmet Mutu Güneşer, manevi iklimde huzurlu ve mutlu olunması gerekirken dünya üzerinde zulüm gören Müslümanların acısının giderek arttığını söyledi.

            Güneşer, Miraç’ın simgesi Mescid-i Aksa’nın mahzun, sakinlerinin ise Yahudi zulmü altında inim inim inlemekte olduğunu belirterek; “Çeçenistan, Türkistan, Afganistan, Keşmir ve dünyanın bir çok ülkesi hep aynı zulüm, işkence, sefalet ve gözyaşı girdabında boğulmak istenmektedir. İslam düşmanları tarafından haçlı seferleri tüm hızıyla devam ettirilmektedir.

            Durum ne kadar vahim ve acıklı olsa da Allah’ın rahmeti boldur. O bütün sıkıntı ve güçlükleri kaldırmaya kadirdir. Bize güç verir, şefkat ve merhametle her güçlüğü yendirir. Ümitsizliğe düşmeye gerek yok, bu günler ve kandiller kurtuluşun vesilesidir” dedi.

            Müslümanlara çağrıda bulunan Güneşer şunları söyledi: “Geliniz bu gece Allah’ın rızasını kazanabilmek, bütün sıkıntı ve dertlerden kurtulmak için ellerimizi açalım göz yaşları ve pişmanlık içinde Allah’a yalvaralım. O yücedir Kerem sahibidir. Bu vesileyle tüm Yozgat halkının ve Müslüman Alemin Miraç Kandili’ni tebrik eder, sıhhat ve afiyetle nice kandillere eriştirmesini ve rızasına muvaffak kılmasını Yüce Mevla’dan niyaz ederim.”

Editör: TE Bilişim