Vatan ve millet bekasının sağlanmasında Yozgatlı her zaman ön planda yer aldı. Kurtuluş Savaşı yıllarında olduğu gibi terörle mücadelede de gözünü budaktan sakınmayan Yozgat, Türkiye’nin en fazla şehit veren illerinden bir tanesi.

Türkiye’nin son 30 yılında ihanet ateşinin adı olan terörle mücadelede Yozgatlı vatan severliğini ortaya koyup, sorumluluktan kaçmayarak gerektiğinde şehitliği dahi göze almasını bildi. Son şehidimiz Uzman Çavuş Erhan Ar da komutanın emriyle çıktığı operasyonda kahramanca çatışarak şehit oldu.

            Bu güne kadar terörle mücadelede 200’ün üzerinde şehit, bir o kadarda gazisi bulunan Yozgat, nüfusuna göre Türkiye’nin en fazla şehit veren illeri arasında yer alıyor. 1991-3 tertiplerin asker ocağına gitmeye hazırlandığı bir dönemde kınalı kuzularını vatana kurban etmek üzere yolcu edecek anne-babalar, ihanet karşısında ‘vatan sağolsun’ diyerek teröre en büyük tokadı atıyor.

            Terörle mücadelede Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde vatan müdafaasında vazifesini layıkıyla yerine getiren Yozgatlı, Kurtuluş Savaşı yıllarında da ateşe atılmaktan zerre geri durmadı.

            Yozgat terörle mücadelede bu güne kadar 200’ün üzerinde şehidi ve gazisi bulunuyor. Yozgat Şehit Aileleri Derneği Başkanı Zübeyir Altunok, son yıllarda terörün bulduğu tavizler nedeni ile giderek azdığını söyledi.

            Buna rağmen Yozgatlı vatan evlatlarının vazifesini layıkıyla yerine getirerek gerektiğinde şehit olunabileceğini gösterdiğini söyleyen Altunok; “Teröre verilen tavizler bu günlere gelinmesine sebep oldu. Buna rağmen terörle mücadelede askerimiz, polisimiz üzerine düşeni yerine getiriyor. Ancak asker ve polis gerekli desteği bulmazsa terör şımartılırsa bu olayların önü alınmaz. Yozgatlı vatanı için seve seve ölmeye hazır yeter ki terör şımartılmasın, yüz bulmasın” diye konuştu. 

 

Editör: TE Bilişim