Yozgat şehir merkezinin en önemli alanlarından olan Un Pazarı’nın çehresi Yozgat Belediyesi’nin girişimleri hem tarihi bir görünüme kavuşacak hem de kente farklı bir hava kazandıracak.

            Belediye Başkanı Yusuf Başer, dün belediye meclis salonunda Un Pazarı esnafı ile bir araya gelerek, hayata geçirilecek projeyle ilgili bilgi verdi. Başer, Un Pazarı’nı daha yaşanabilir, daha güzel bir kent haline getirmek istediklerini söyledi.

            Un Pazarı Projesi’ni hazırlayan mühendislik firmasından gelen yetkililerin de hazır bulunduğu toplantıda yeni projeyi görsel slayt eşliğinde anlatan Başer; “Un Pazarı’ndaki esnaflarımızın sıkıntılarını gidermek, orayı tarihi dokumuza uygun bir şekliyle daha yaşanabilir, daha güzel bir kent haline gelmesi için Un Pazarı ile ilgili çalışmalarımızı mühendislik firmamız tamamladı. Bu gün itibari ile mühendislik firmamızın tamamladığı projeleri halkımızla, sivil toplum örgütlerimizle paylaşıyoruz. Onların görüş ve düşünceleri doğrultusunda da yeniden proje revize edilerek en kısa zamanda hizmete sunmayı istiyoruz” dedi.  

OTOPARK SIKINTISI DA ÇÖZÜLECEK

            Başkan Başer ayrıca, Yozgat’ta önemli bir ihtiyaç olan otopark sıkıntısı ile ilgili belediyeye ait eski ikiz binaları alanında yer altına üç katlı bir otopark planladıklarını söyledi.

            Başer, şöyle konuştu: “Yozgat’ımıza hayırlı olması temennisinde bulunuyorum. İnşallah bu çalışmalar en kısa zamanda meyvesini verecektir. Çünkü hem imar komisyonumuzca hem sivil toplum örgütlerimizce paylaşılarak Yozgat’ımıza yakışır bir proje olmasını arzuladık. Onunu için de bu gün burada çalışmasını yapıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.”

            Başer, otoparkın üzerinin ise yeşil alan olarak halkın kullanımına sunulacağını sözlerine ekledi.

 

Editör: TE Bilişim