Yaklaşan genel seçimi ekonomik ve sosyal sorunlardan ötürü gündemine almayan Yozgatlı’nın tek umudu yine üniversite oldu. Yozgatlı Bozok Üniversitesi’nin yapacağı bilimsel, ekonomik ve teknolojik çalışmaların kente yeni bir vizyon kazandıracağı umudunu taşıyor.

Kuruluşunun 5’nci yılını geride bırakan Türkiye’nin genç üniversitelerinden Bozok Üniversitesi, yeni rektörü ve yöneticileri ile Yozgatlı’nın beklentilerini, umutlarını bağladığı kurumların başında geliyor. Yozgatlı üniversitenin yakacağı ışıkla yeni bir gelecek bekliyor.

            Prof. Dr. İnci Varinli’nin ardından yeni rektör Prof. Dr. Tamer Uçar’la devam eden yeni süreç, Yozgatlı’nın ertelediği umutlarını yeniden yeşertti. Uçar’la farklı bir vizyon yakalanacağını düşünen Yozgatlı, ortaya konulacak yeni çalışmalarla kentin çehresinin, geleceğe dair bakış açılarının değişeceğini düşünüyor.

TIP FAKÜLTESİ

SAĞLIK KATACAK

            Umudunu topraklarında yeşeren Bozok Üniversitesi’ne bağlayan Yozgatlı’nın en beklentilerinin önemli bölümünü Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi oluşturuyor.

            Yıllardır sağlık alanında beklediği ilgiyi, alakayı, özeni görmeyen, başka illere sevkler, saatler süren uzun muayene kuyrukları ve ihmal yüzünden yıllardır sıkıntılara gark olan Yozgatlı, Bozok Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren hastanenin sağladığı sağlık hizmetlerinin öncelikli olarak kalite bakımından artırmasını istiyor.

nDevamı 2’de 

Baştarafı 1’de Hastane bünyesinde hizmet veren konusunda uzman kadronun artırılarak, hastane kapasitesinin yükseltilmesini bekleyen Yozgatlı, kurumsallaşma adına eksiklerini tamamladığı takdirde kentin önemli bir sağlık ihtiyacının giderileceği düşüncesinde.

YOZGAT’IN

AR-GE’Sİ OLMALI

            Ekonomik ve sosyal yönden teşvik yasalarına rağmen bir türlü gelişimini sağlayamayan, üreticisi Pazar, üretim kalitesi, ürün portföyü konusunda sürekli sıkıntılar yaşayan Yozgatlı, üniversitenin bu tür alanlarda yapacağı çalışmalarla yön bulmak, yeni açılımlar yapmak istiyor.

            Üniversite bünyesinde yapılacak bilimsel çalışmalar, konferanslar, yöreye özgü projelerle kent ekonomisinin farklı boyutlara ulaşacağı genel beklentiler arasında yer alıyor.

YÖNETİME

BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR

            Yozgatlı, beklentilerinin gerçekleşmesi noktasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kısa bir süre önce ataması yapılan Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar ve ekibine her şeyden önce güvenmek istiyor.

            Uçar’ın üniversite bünyesinde sağladığı pozitif hava ve güven ortamının Yozgat’ta da hissedilmesi beklentileri karşılayacağa, yeni umutlar yeşerteceğe benziyor.

Editör: TE Bilişim