Yozgat Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından Muharrem ayı münasebetiyle, Kerbela'da şehit edilen Hz. Hüseyin (r.a) ve tüm Kerbela şehitlerinin manevi dünyaları ile mevlit okutuldu.
    Öğle namazına müteakip Çapanoğlu Büyük Camii'nde okutulan mevliti şerifle Kerbala şehitlerine dualar gönderen Yozgatlı ülkücüler adına açıklamada bulunan Ülkü Ocakları Başkanı Adnan Menderes Gülbaş, Allahın ayı olarak bilinen mübarek Muharrem ayı,ilahi bereket ve feyzin bollaştığı bir ay olduğunu söyledi.
    “Bu mübarek ayın manevi ve berraklığı üzerinde Kerbela karanlığının kesafeti de görülmektedir” diye devam eden açıklamasında Gülbaş, 61. hicret yılının Muharrem'ine ait 10. gününde Hazret-i İmam Hüseyin (r.a.) 55 yaşında iken Sinan bin Enes isimli bir hain tarafından Kerbelâ'da hunharca şehit edildiğini belirtti.
    Gülbaş şunlaır söyledi: “Yarım asır öncesinden Peygamberimizin bizzat haber verildiği bu ciğerleri yakan olay Hazret-i Hüseyin'i Cennet gençlerinin efendisi olma şanına yüceltmiştir.
    Şehitler mükâfatını almış en yüce mertebelere ulaşmıştır. Yüce Allah'ın da zalimlere hak ettikleri cezayı en âdil bir şekilde vereceğinden şüphemiz yoktur. Kader hükme boyun eğen her mü'min bu olaya üzülür, ancak itidalini ve soğukkanlılığını kaybetmez. Duyguları yanlışlara ve taşkınlıklara götürmez. Çünkü meydana gelen bütün olaylar ezelî takdirin bir hükmüdür. Bu açıdan bunu bir "yas merasimi" haline dönüştürmek ehli-i sünnetin itikat ve inancına aykırıdır.Bu vesile ile Yozgat Ülkü Ocakları olarak bu acılı günde Hz.Hüseyin Efendimiz ve tüm Kerbela şehitlerinin ruhuna okutulmak üzere Çapanoğlu Camiinde bir mevlid-i şerif okutmayı uygun gördük.
    İlk kez bir camide Kerbela üzerine bir etkinlik düzenlenmiştir.Mevlidi şerife alevisyle sünnisiyle bir çok vatandaşımız katılmış ve aynı safta Kerbela şehitleri ve Hz.Hüseyin efendimiz için Fatihalar okumuştur.Anadolu insanının Ehli Beyt-e olan sevgisi tüm kamuoyunun malumu üzerine hat safhadadır.
    Onlar efendimizin torunlarıdır.Onların uğradığı zulüm tüm iman eden ve inanan insanları derinden yaralamış, üzmüş ve yüreklerimizi sızlatmıştır.Bu sızıyı yüreklerimizde hissetmek Ehli Beyt-e olan olan sevgimizin icabıdır.Bu duygularla ayrılık ve tefrikalara mahal vermeden Efendimizin torunu seyidimiz Hz.Hüseyin Efendimiz olmak üzere tüm Kerbela Şehitlerimizin aziz ruhlarına Mevlidi Şerif okutmayı,Fatihalar ve dualar okuyarak onları yad edip şefaat dairelerine girmeyi hedefledik..Allahu Teala İslam Ümmetine bir daha Kerbela acısı yaşatmasın.”
Editör: TE Bilişim