Yozgat’ta siyasetin nabzını tarafsız ve ilkeli yayıncılık çerçevesinde kamuoyu huzurunda ele alan İleri Gazetesi, Adalet eski Bakanı Bekir Bozdağ’ın ardından MHP’nin Türkiye ve Yozgat’taki önemli ismi Sadir Durmaz’ı konuk ediyor. Gazetemiz Yazıişleri Müdürü Tarık Yılmaz’a özel açıklamalarda bulunan Durmaz, seçim sürecini tüm yönleri ile ele aldı. Özellikle Yerköy ölçeğinde önemli mesajlar veren Durmaz, iddialı söylemlerde bulundu. 


BU SEÇİM FARKLI OLACAK 


MHP kalesi olarak bilenin bir şehrin 13 yıllık suskunluğunun ardından 7 Haziran seçimlerine yeniden iktidar olma hedefi ile hazırlanan MHP’nin Yozgat’taki ağabeyi Durmaz, bu seçimin her zamankinden farklı olduğunu söyledi. 


“Bu seçim önceki seçimlerle mukayese edildiğinde MHP açısından son derece halkın ilgi ve alakasına mazhar olduğumuz bir seçim olarak öne çıkıyor” ifadeleriyle başladığı konuşmasında Durmaz, MHP milletvekili adayları olarak Yozgatlı’dan yoğun ilgi gördüklerini söyledi. 


Halkın MHP adaylarını bağrına basarken AK Parti adaylarının hemen her yerde sorgulandığını, zorlandığını, yoğun soru ve tartışma içerisinde kaldıklarını ileri süren Durmaz, şunları söyledi: 

“Bu da vatandaşın 13 yıllık AKP iktidarından bıktığını, artık usandığını ve beklentilerine cevap alamadığının tezahürü olarak yorumlanabilir. Çalışmalarımız son derece yoğun, son derece kapsamlı bir şekilde devam ediyor. Gündüz farklı bir program, akşam farklı bir program ile etkinliklerimiz devam ediyor. Bütün adaylarımız aynı şekilde sahadalar çok güzel, çok kapsamlı, çok kapsamlı bir çalışma gerçekleştiriyoruz.”


ÜLKENİN AK PARTİ’DEN KURTULMASI GEREKİYOR


“Biz bir takım olduk diyebilirim artık bu memleketin ve ülkenin AKP’den kurtulması gerektiğine inananlar olarak bütün gayretimizi ve çabamızı bu yönde sarf ediyoruz” diyen Durmaz; 
“Allahın izniyle de 8 Haziran’da  Türkiye’yi ve Yozgat’ı AKP’nin zulmünden kurtaracağız inşallah. Yozgat’ta aldığımız en belirgin tepki şahsımıza değil, hükümete bugüne kadarki 13 yılık AKP iktidarlarına duyulan tepkidir. Yozgat’ın sahipsiz bırakılmasına olan tepkidir.
Yozgat’ı temsil makamında çok güçlü temsil edenlere rağmen Yozgatlı bunu hissediyorsa bu bizim iddialarımızın doğruluğunu gösterir. Bir meclis başkanı, bir başbakan yardımcısı, bakan sırasıyla bu hükümetin en güçlü makamlarını işgal ediyorsa ve bunun sonucunda Yozgatlı sahipsiz bırakıldığını düşünüyorsa Bizim Yozgat’a bir şey yapılmadı, Yozgat Türkiye’nin Hakkari’si olmuştur tezimizi ve Yozgat’ın sahipsiz olduğunu teyit eden bir durumdur. Biz vatandaşta hep bunu görüyoruz ve en çok ise işsizlik, aşsızlık ve göç meselesi Yozgat’lıyı perişan etmiş, bezdirmiş durumda sorunlar olarak bunlar öne çıkıyor. Hükümetin ilgisizliği, kamu yatırımı ve istihdama dönük hiçbir yatırımı Yozgat’a getirememiş olması da en büyük sorun.”

BAHÇELİ ZİYARETİ 


Durmaz, genel başkanları Dr. Devlet Bahçeli’nin Yozgat ziyaretini de değerlendirdi.
Bahçeli’nin Yozgat mitinginin MHP projelerini, vizyonunu ve Yozgat’a bakış açısını değerlendiren Durmaz;
“Bizim bir iddiamız vardı, biz Türkiye’yi de Yozgat’ı da en iyi okuyan, en iyi bilen hareketiz ve plan ve programını en iyi hazırlayan siyasi partiyiz diye genel başkanımız da bunu tam Yozgatlının anlayabileceği ve tam beklentilerine yönelik bir şekilde, net bir şekilde ortaya koydu. Yani Yozgat’ın neye ihtiyacı var, MHP iktidarında neler yapılacak, bir anlayışı, Yozgat’a bakış açımızı, Yozgat’a olan samimiyetimizi, kucaklayışımızı Yozgatlı ile paylaştı. Taraflı ve tarafsız herkesin takdiri ve beğenisini kazandı. Gittiğimiz her yerde sayın genel başkanımızın burada Yozgat’a ilişkin yaptığı değerlendirmeler ve yapacaklarımıza ilişkin tespitleri çok büyük bir memnuniyetle karşılandı” diye konuştu. 

SAMİMİ DEĞİLLER 

AK Parti’yi samimiyetsizlikle suçlayan Sadir Durmaz, şunları söyledi: “AKP’nin burada samimi olmadığını düşünüyorum. AKP’nin kendi adayları da Yerköy adayının dışındaki diğer adayları da gittikleri her yerde esasında bunu itiraf ediyorlar. Yani salt bizim orada oylarımızı bölebilmek adına böyle bir operasyona, listede böyle bir kardeşimize yer verdiklerini itiraf ediyorlar. Şüphesiz Yerköy’de bu bize tesir etmez. Yerköylü en az AKP’liler kadar,  AKP yetkilileri kadar daha doğrusu Yozgat’ın genelinde ortaya çıkacak tablonun farkındadır. Tabiatıyla Yerköylü ilk defa birinci sıraya konulmuş bir adayın Yerköy için ne anlam ifade ettiğinin farkındadır. Ben kesinlikle olumsuz etkileneceğimizi düşünmüyorum. Bundan önceki seçimlerden çok daha iyi bir neticenin ortaya çıkacağına eminim.  Bu aday kardeşimizin de dolgu malzemesi konumuna düşürülmüş olmasına üzülüyorum.” 

TAHRİKLERE GELMEYECEĞİZ 

Ülkücü hareketin 7 Haziran’a yaklaşırken iktidar tarafından kasıtlı olarak tahrik edildiğini ileri süren Durmaz, kesinlikle bu tür tahriklere gelmeyeceklerinin altını çizdi.
Durmaz, şunları aktardı: “Şüphesiz biz her gün irtibat halindeyiz. Her gün bu değerlendirmeleri ilimiz, ilçemiz ve ocaklı kardeşlerimiz ve başkanımızla yapıyoruz. AKP’nin oyu düştükçe her türlü provokatif eylem olmak üzere başvurabileceğinin bilinciyle hareket ediyoruz. Yani seçimin başladığı günden bu yana Türkiye’nin belki de hiçbir yerinde olmayan haksız rekabet ile biz burada seçim ortamı yaşıyoruz. Yani AKP’nin bizim bayraklarımıza tahammülü yok, AKP’nin bizim afişlerimize, bizim bilboardlarımıza tahammülü yok. AKP eline geçirdiği hukuk araçları vasıtasıyla MHP’nin önünü kesmek için her türlü sınırı zorlamaktadır. Yine devletin kurum ve kuruluşları adeta AKP’nin oyuncağı haline getirilmiştir. Okullar boşaltılarak mitingler doldurulmaya çalışılmaktadır. Bunlara rağmen MHP engin sağduyu ve aklıselim ile hareket ederek bu seçimde MHP’yi birinci parti yapmanın gayreti içerisindedir. Allah’ın izniyle de bu gerçekleşecektir.”

YOZGAT MHP İLE YÜRÜYECEK


Yılmaz’la sohbetinin sonunda MHP’nin Yozgat’taki iddiasını da açıklayan Durmaz; 
“Şüphesiz bütün amacımız, gayretimiz buna dönüktür. Konjektürel siyasi sonuçlar o şehirlere yüklenen misyonları ortadan kaldırmaz. Yozgat vatanseverliğin, milliyetçiliğin, ahlakın, erdemin, faziletin ve Ülkücü Hareket’in sembol şehirlerindendir. Siyasi sonuçlar ne olursa olsun bu böyle kalmaya devam edecektir. Ama bu seçimde biz bunu siyasi sonuç ile de taçlandıracağız ve hedefimiz  birinci parti olmak. Ben bu seçimde özellikle suskun ve sessiz kitlenin MHP’nin yanında duracağına ve yer alacağına eminim. Buna dair de çok işaretler var. Elbette biz sembol şehrimiz olan Yozgat’ımızda birinci parti olmayı hedefliyoruz ve Allah’ın izniyle de gerçekleşecektir. Bunun ötesinde söylenecek bir şey yoktur” ifadelerine yer verdi. 



Editör: TE Bilişim