Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) yönetiminin geleneksel hale getirdiği iftar yemeği bu yılda Yozgatlı işadamlarını ve bürokrasiyi bir araya getirdi. Yemek sonrası açılış konuşması yapan TSO Başkanı Metin Özışık, “Yozgat’ın gelişimi için oda olarak hep birlikte var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

            Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) üyeleri Grand Eser Otel’de iftar yemeğinde buluştu. İftar yemeğine AKP Yozgat Milletvekilleri Ertuğrul Soysal, Yusuf Başer, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Bozok Üniversitesi Rektörü Tamer Uçar, Emniyet Müdür Bekir Akarsu, AKP İl Başkanı Fahri Açıkgöz, MHP İl Başkanı Ergin Çınarer ve çok sayıda işadamı, bürokrat ve siyasetçi ile oda üyeleri katıldı.

SAVUNMA SANAYİ

İÇİN ÇALIŞIYORUZ

            İftar yemeği sonrası bir konuşma yapan Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Metin Özışık, “Savunma Sanayinin yıllık girdiği 8 milyar dolar üzerinde bunun bir kısmını Yozgat’a getirmek için düğmeye bastık” dedi. Özışık, konuşmasında şunları söyledi: “Savunma Sanayi Türkiye’nin can damarı. Bu alanda yaklaşık 8 milyar dolar bir üretim kapasitesi bulunmakta. Yanıbaşımızda ki Ankara ve Kırıkkale örneği var. Oda yönetimi olarak bu konuda çalışmalara başladık” şeklinde konuştu.

ÇİÇEK SICAK BAKTI

            Hafta içerisinde Sivil Toplum Kuruluşları olarak TBMM Başkanı Cemil Çiçek’i ziyaret ettiklerini söyleyen Özışık;

            “Savunma Sanayi ile ilgili görüşlerimizi ziyarette TBMM Başkanı hemşerimizi Cemil Çiçek’e anlattık. Kendisi konuya oldukça sıcak baktı. Savunma Sanayinin bir kısmını Yozgat’a kazandırmak ilimiz için çığır olacaktır. İnşallah bu konuda oda olarak tüm siyasilerimize bilgi vereceğiz. İnşallah bu konuda somut adımlar atabiliriz” dedi.

            Daha sonra TSO Başkanı Özışık, göreve geldikleri günden bu yana oda yönetimi olarak yapılan hizmetleri slayt eşliğinde yemeğe katılanları aktardı.


Editör: TE Bilişim