Yozgat'ta ''Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma'' Projesi'' kapsamında ''Afet Zararlarını  Azaltma Programı'' çerçevesinde ilgilendirme toplantısı düzenlenecek.
    Yozgat Valiliği'nden yapılan açıklamada, yüzde 98'i afet riski altında olan Türkiye'de toplumda afetlere karşı korunma ve güvenli yaşam kültürü oluşturmanın birincil öncelik olduğu belirtildi.
    Bu kapsamda daha hızlı etkin ve büyük guruplara ulaşmak için toplum liderleriyle iş ve güç birliği oluşturulmaya başlandığı ifade edilen açıklamada, Başbakanlık ile Türk Kızılay'ı arasında imzalanan protokol çerçevesinde ''Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi'' kapsamındaki ''Afet Zararlarını Azaltma Programı'' çerçevesinde 11 Ocakta İl Kültür Müdürlüğü Salonu'nda bilgilendirme toplantısı yapılacağı kaydedildi.
    Açıklamada, toplantıya, kaymakamların, kamu kurum ve kuruluş müdürlerinin, İl Emniyet Müdürü, Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği yetkilileri, İl Afet ve Acil Durum Müdürü ve şube müdürleri, il ve ilçe müftüleri, il ve ilçe Milli Eğitim Müdürleri, Müdür Yardımcıları, MEB proje koordinatörlüğü, okul müdürleri ve muhtarlar derneği yetkililerinin katılacağı bildirildi.
Editör: TE Bilişim