Sorgun’daki TOKİ’ye ait inşaatta çalışan 45 işçi, iki aydır maaş alamadıkları gerekçesi ile Yozgat Valiliği’ne müracaatta bulundular. İşçileri temsilen gelen 4 işçi Vali Yardımcısı Salih Gelgeç’i ziyaret etti.
    Sorgun’da TOKİ tarafından yaptırılan bir okulun inşaatında çalışan işçiler son iki aydır maaşlarını alamadıkları gerekçesi ile hem iş durdular hem de tepkilerini dile getirmek için Yozgat’a gelerek valilik ve emniyet yetkilileri ile görüştüler.
    Yaklaşık 45 kişiden oluşan işçi grubu adına Yozgat’a gelen işçilerden Nail Arslan, Ömer Aydın, Kasim Büyükyıldırım, Ümmet Barbarosaslan ilk olarak Vali Yardımcısı Salih Gelgeç’le görüştüler.
    Çalışan 45 işçinin yaklaşık 56 bin TL’lik alacağının bulunduğunu söyleyen işçiler; “4 aydır inşaatta çalışıyoruz. İlk iki maaşı büyük sıkıntılarla aldık. Kalan iki maaş da zaten ödenmedi. Şirketle görüştük ama aldığımız yanıt hakaret oldu” dediler.
    Çoğunluğu kalıpçı ve demircilerden oluşan işçiler; “2 aydır bu gün yarın diye bize söz verdiler ama maaş ödemesi yapmadılar” dediler.
    İşçiler, alın terlerinin karşılığını alıncaya kadar mücadele edeceklerini, gerekirse inşaatın önünde oturma, açlık eylemi daha yapacaklarını söyleyerek, yetkililerden yardım istediler.
Editör: TE Bilişim