Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığına Süleyman Demirel Üniversitesi’nden, hemşerimiz Prof. Dr. Namık Delibaş atandı. Göreve başlayan Delibaş, sabah saatlerinde hastane yönetimi ile toplantı düzenledi.

Yozgat’ta gelişen, büyüyen ve hedefleri doğrultusunda yürüttüğü projelerle kentin geleceğine ışık tutan Bozok Üniversitesi’nin bir süredir vekaleten yürütülen Tıp Fakültesi Dekanlığı görevine atama yapıldı. Aslen Boğazlıyanlı olan Prof. Dr. Namık Delibaş, Yükseköğretim Genel Kurulu'nun 21 Temmuz 2011 tarihli toplantısında alınan kararla gerçekleşti.

            Delibaş, göreve başladıktan sonra hastane yönetimi ile toplantı düzenleyerek kendini tanıttı.

            05 Mayıs 1961 yılında Boğazlıyan’da doğan Delibaş, 1986 yılında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu.

            Doktorasını Trakya Üniversitesinde, doçentlik ve profesörlüğünü Süleyman Demirel Üniversitesinde yaptı. Başhekim Yardımcılığı ve Başhekimlik görevlerinde bulundu. 1993 yılından itibaren üniversitede öğretim üyeliği yapan Prof. Dr. Namık Delibaş, Tıp Fakültesi 1.2 ve 3. sınıf, Diş Hekimliği Fakültesi, Doktora ve Yüksek Lisans Öğrencilerinin Biyokimya ve Klinik Biyokimya derslerini vermiştir. Türk Biyokimya Derneği, Biyokimya Derneği ve Turgut Özal Üniversitesi Mütevelli Heyet üyesi.

            Prof. Dr. Namık Delibaş’ın yurt içi ve yurt dışında çok sayıda bilimsel çalışma ve yayınları bulunuyor. Uluslar arası dergilerde atıfları, Ulusal ve Uluslar arası bildirileri bulunuyor. 

 

Editör: TE Bilişim