Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi sağlık sektöründe Yozgat’a farklılıklar yaşatmaya devam ediyor. Daha önce gittikleri sağlık kuruluşlarında hiçbir şeyleri yok denilen iki bebek hastadan birine üniversite hastanesinde ‘Bıngıldakta sıvı birikmesi’, diğerine ise ‘Böbreğinde yetersizlik’ teşhisi konuldu. Hastanenin dikkati sayesinde yapılan erken tanı ailelere bebeklerini erken tedavi ettirme imkanı sağladı.
Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, kurulalı henüz kısa bir zaman olmasına rağmen eksiklerini, konusunda uzman kadrosu ve kaliteli sağlık hizmeti ile gidermeye çalışıyor. Sağlıkta kalitenin baz alındığı hastaneye geçtiğimiz günlerde getirilen iki bebek hastanın sağlık problemi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Öznur Küçük’ün dikkati sayesinde tespit edildi. Daha önce başka hastanelerde hiçbir şeyi yok denilen iki bebek hastanın aslında ciddi sağlık problemi ile karşı karşıya olduğu ortaya çıktı.
16 AYLIK BEBEĞE
ERKEN TEŞHİS
    Hastane Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Hayrullah Yazar öncülüğünde sağlıkta kaliteyi Yozgat’a getirmeye çalışan hastanenin başarılı doktorlarından Yrd. Doç. Dr. Öznur Küçük’e ishal, kusma, ateş ve su kaybı şikayeti ile getirilen 16 aylık erkek bebek kısa sürede muayeneye alındı.
    Daha önce başka hastanelerde bebek için ‘Vitamin eksikliği’ teşhisi konulurken Araştırma ve Uygulama Hastanesi bebeğin bıngıldak bölümünün kapanmadığı ve su birikintisi olduğunu tespit etti. Yrd. Doç. Dr. Küçük tarafından Ankara’ya sevk edilen bebek tedavi altına alındı.
BİR BÖBREĞİ
ÇALIŞMIYOR
    Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne getirilen 2 buçuk aylık erkek bebeğin de bir böbreğinin çalışmadığı teşhisi konuldu.

    Başka bir hastanede tüm kontrolleri yapılan ancak hastalığı tespit edilemeyen erkek bebeğin hastaneye ‘kilo kaybı ve huzursuzluk’ şikayeti ile geldiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Öznur Küçük, yapılan tahlil ve muayene neticesinde bebeğin bir böbreğinin çalışmadığını tespit ettiklerini söyledi.
    Küçük, Ankara’ya sevk edilen bebeğin sağ böbreğinin hiç çalışmadığını tespit edilerek tedavi altına alındığını  ifade etti.
ERKEN TEŞHİS, DOĞRU MUAYENE
    Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne getirilen iki bebeğin de daha önceki muayenelerinde hastalıklarının tespit edilememiş olması, erken teşhis ve doğru muayenenin önemini bir kez daha ortaya koydu.
    Hiçbir şeyi yok diye gönderilen bebeklerin ikinci kez farklı bir hastanede yapılan muayenelerinde ciddi sağlık problemleri ile karşı karşıya olduklarının ortaya çıkması, ailelerin de erken tedavide erken hareket etmelerinin yolunu açtı.
    Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi,  uzman kadrosu ve teknik alt yapısı ile Yozgat sağlığına verdiği önemi bir kez daha ortaya koyduğunu gösterdi

Editör: TE Bilişim