Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Metin Özışık, terör olaylarının çözüme kavuşmasında sivil toplum örgütlerinin desteğine ihtiyaç olduğunu söyledi.

            Metin Özışık, yaptığı yazılı açıklamada, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 13 şehit, 7 yaralı haberini çok büyük bir üzüntü ile öğrendiğini belirtti. Bu büyüklükte pusunun yapılabilmesi için en az 7-10 günlük bir tahkimata ihtiyaç olduğunu ifade eden Özışık, bu tahkimatı, bu pusuyu gerçekleştiren hainlerin hazırlama ihtimalinin olmadığını söyledi.

            Motorlu intikal yapan bir birliğe ve yolun hemen kenarında 3 -5 metre mesafeden saldırının yapıldığını tahmin ettiğini dile getiren Tso Başkanı Özışık, "Pusuya düşen, ölüm bölgesi içerisinde kalan Mehmetçiğin o an yapabileceği hiçbir şey yoktur. 13 ocağa ateş düştü ve ateş sadece düştüğü yeri değil hepimizi yaktı. " ifadelerini kullandı.

            Şehitlere rahmet, kederli ve acı içersindeki ailelerine sabır dilemekten başka yapabileceklerin de bulunduğuna dikkat çeken Özışık, şunları kaydetti:

            "Bu yazıyı kaleme almamın asıl sebebi budur. Dünyanın hiçbir yerinde halk desteği olmayan terör grubu yaşamaz ve faaliyetini sürdüremez. Terörle mücadele askerin tek başına yapacağı bir faaliyet değildir.

            Mücadeleye sivil toplum örgütleri, toplum önderleri, din adamları başta olmak üzere, toplumu oluşturan tüm dinamikler, 'Ortak Akıl' oluşturarak destek vermeleri gerekir ve bu bir tarihi zorunluluktur. Temmuz 2009'da yaptığım çağrıyı bir kez daha yapıyorum.

            Elimizi taşın altına koyalım, kanayan yarayı durdurmak adına ne yapmamız gerekiyorsa hep beraber yapalım. Şuan gelinen noktada iki çözüm tarzı kalmıştır. Üçüncü ve doğru olan yolu ancak bizler ortaya koyabiliriz. Cesaret ve inancın olmadığı hiçbir dava başarıya ulaşamaz. Amacımız ve davamız dünya milletleri içerisinde en medeni ve refah seviyesi en yüksek bir millet olarak yaşamaksa bir araya gelelim, ortak akıl ile hareket edelim.”

Editör: TE Bilişim