Yozgat’ta şehit aileleri tarafından terörü lanet mitingi düzenlendi. Diyarbakır’daki hain saldırı sonucu şehit olan 13 askerin ardından terörü protesto etmek amacıyla 'Şehitlere Saygı, Terörü Telin Yürüyüşü ve Mitingi'nde bir araya gelen bir grup duyarlı insan şehitlerin ruhlarına dualar gönderdiler, terörü lanetlediler.

Miting öncesi Çapanoğlu Büyük Camii'nde mevlit okutulup, cuma namazı sonrası şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Tekbir getirilen mitingde, terör örgütü PKK lanetlendi.

            Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan yürüyüşün ardından Lise Caddesi'nde mitinge yapıldı. Türk bayrakları eşliğinde yürüyen yaklaşık bin kişilik grup, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Ne mutlu Türküm diyene', 'Türk Kürt kardeştir, PKK kalleştir', 'Tek bayrak, tek vatan' sloganları atıp, tekbir getirdi. Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan miting, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Miting, şehitler için Kuran okunup dualar edilmesiyle devam etti.

            Yürüyüşe MHP İl Başkanı Ergin Çınarer, Ülkü Ocakları Başkanı Adnan Menderes Gülbaş, Türk Ocağı Başkanı Necati Şahin, bazı STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüş boyunca vatandaşlar da alkışlarla destek verdi.

            Mitingde konuşan Yozgat Şehit Aileleri Derneği Başkanı Zübeyir Altunok, "Bu toplantıyı birlik ve beraberliğimiz için ve kalleşçe pusuya düşürülüp, kahramanca çarpışarak şehit düşen 13 Mehmetçiğimiz için yapıyoruz" dedi.

            Dökülen kanın hesabının bir gün sorulacağını belirten Altunok, "Aysel Tuğluk denen PKK yandaşı bir milletvekili özerklik ilan ediyor. Şerefli Türk bayrağımızı yakıyorlar. Bebek katiline ev hapsi istiyorlar, Türkiye'yi doğudan batıya kadar yakıp yıkıyorlar. Polislerimizi tokatlıyorlar. Bu da biz şehit ailelerini ve Türk kanı taşıyan herkesin kanına dokunuyor. 13 ocak söndü, eşler dul, çocuklar yetim kaldı, yine ciğerlerimiz yandı. Bizler vatanımızı, bayrağımızı çok seviyoruz. Bizlerin acısı çok büyük ama yine de gururluyuz, şerefliyiz" diye konuştu.

            Konuşmaların ardından mitinge katılanlar dağıldı.

Editör: TE Bilişim