Diyarbakır'da 13 askerin şehit edilmesinin ardından tüm Türkiye'de tepkiler çığ gibi büyürken, Türk Eğitim Sen Yerköy Temsilcisi Ferhat Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri terörü lanetledi.

Diyarbakır'da terör örgütü PKK'nın gerçekleştirdiği hain pusuda 13 askerin şehit olduğu ve 9 askerinde yaralandığı olayı Türk Eğitim Sen Yerköy Temsilcisi Ferhat Yılmaz ve Yönetim Kurulu Üyeleri kınadı.

            Türk Eğitim Sen Yerköy Temsilcisi Ferhat Yılmaz, Diyarbakır'ın Silvan ve Kulp ilçeleri arasında 13 askerimizin şehit düşmesi Türk milletinin yüreğini dağlamış ve derin bir yasa boğmuştur.”ifadelerinde bulundu.

            Yılmaz, “Diyarbakır'ın Silvan ve Kulp ilçeleri arasında, arama yapan askerlerimizi pusuya düşüren köpek sürüsü; 3'ü uzman erbaş, 10'u er olmak üzere 13 yiğidimizi daha toprağa düşürdü. Aynı saldırıda ikisi ağır olmak üzere yedi askerimiz de yaralandı.

            12 Haziran Milletvekili seçimlerinden bu yana PKK çetesinin saldırılarıyla verdiğimiz şehit sayısı 24 oldu. İkisi asker üç kamu görevlisi de terör örgütü tarafından kaçırılmış durumda.

            Yıllardır gencecik evlatlarımızı kurban verdiğimiz terör, her geçen gün azgınlığını ve cüretini artırarak devam ediyor. Terör örgütünün destekçisi bölücü köpekler ise üst üste kopardıkları tavizlerle her geçen zaman daha da şımarıyorlar.

            Ülkemizi idare edenlerin korkak ve dirayetsiz politikaları sayesinde, Türk Devleti ve Türk Milleti her geçen gün biraz daha mevzi kaybediyor.

            Bölücü hainler artık gizlemedikleri heveslerini ve planlarını yüksek sesle salyalarıyla zırvalarken, Devletimizi idare sorumluluğunda olanlar, bölücü örgütün taşeronlarıyla müzakere aşkına tutulmuş durumdalar.

            PKK Bir yandan askerimize polisimize, hem de gündüz gözüne hem de şehir merkezlerinde saldırırken, çocuk katili ele başı Devletle mutabakat imzaladım diyerek deklarasyon yayınlayabiliyor.

            Kardeş kanı dökülüyor zırvasıyla terörle mücadele unsurlarımızı ve azmimizi rencide eden açılımcılar gelinen vahametin başta gelen sorumlularıdır.

            Bu zillet sahipleri unutmasın ki: bugün zihinleri bulandırabilirsiniz, idrakleri köreltebilirsiniz; ancak tarih ve milli vicdan sizi en ağır tenkit ve tahkirle yâd edecektir.

            “Bin yıllık kardeşliğimizi dibi görülmedik girdapların içerisine atıp, emperyalist güçlerin emellerine hizmet etmeyin diyerek terörü, teröristleri, onlara sahip çıkanları ve duruma seyirci kalanları hep beraber lanetliyor, Cenabı Hakka dua ederek bu pislikten bu yüce milleti kurtarmasını dileyerek, şehitlerimize Allahtan rahmet, yakınlarına ve tüm güvenlik güçlerimize bas sağlığı dilerim” dedi.

Editör: TE Bilişim