TBMM'nin 90. Yılı nedeniyle 81 ilde 81 hatıra ormanı kurulması amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında Yozgat'ta tahsis edilen 100 dekar alana düzenlenen törenle 10 bin çam fidanının dikilmesine başlandı.
     Yozgat Valisi Necati Şentürk, Köçekkömü köyü mevkisinde kurulması planlanan ''TBMM 90. Yıl Hatıra Ormanı'' sahasındaki törende, Türkiye'nin her yıl binlerce ton toprağını kaybettiğini söyledi.
     Türkiye topraklarının yüzde 85'inin erozyon tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu anlatan Şentürk, erozyonla mücadelenin birinci yolunun ağaçlandırma olduğunu belirterek, ''Bu toprakları biz kanlarımızla sulayarak kazandık, kanımızın son damlasına kadar da bu toprakların bir karışını kaybetmemek için mücadeleye her zaman hazırız. Ama her yıl Kıbrıs büyüklüğünde bir toprağı biz erozyon nedeniyle kaybetmekteyiz. Canımızı seve seve verebileceğimiz bu toprakların yok olmaması için çevremizi koruyup, ağaç dikeceğiz. Çünkü erozyonla mücadelenin bilenin tek yöntemi fidan dikmektir'' dedi.
     Şentürk, dünyada orman varlığının her yıl azalmasına karşılık Türkiye'de yapılan çalışmalar sonucunda ormanların artmaya başladığını, bunun sevindirici olduğunu vurguladı.
     Yozgat İl Çevre ve ve Orman Müdürü Birol Ayyıldız da, TBMM Başkanlığı ile Bakanlık arasında imzalanan protokol çerçevesinde 81 ilde 1 milyon fidan dikilerek ''TBMMM 90. Yıl Hatıra Ormanları'' kurulmasının planlandığını hatırlattı.
     Ayyıldız, ''Bu amaçla vasfı mera olan ve ağaçlandırılmak üzere Valiliğimizce uygun görülen saha yaklaşık 100 dekar alan üzerinde muhtelif türden oluşan yaklaşık 10 bin fidan dikimi yapılacaktır'' diye konuştu.
     Konuşmaların ardından çam fidanları toprakla buluşturuldu.

Editör: TE Bilişim