Terörün Türk milletinin yüreğinde açtığı yaraya dikkat çeken açıklamasında hükümete de ağır eleştirilerde bulunan Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Seyfi Bayrak, terör örgütü mensuplarının üst üste kopardıkları tavizlerle her geçen zaman daha da şımardıklarını ileri sürdü.

Bayrak; “Ülkemizi idare edenlerin korkak ve dirayetsiz politikaları sayesinde, Türk Devleti ve Türk Milleti her geçen gün biraz daha mevzi kaybediyor. Bölücü hainler artık gizlemedikleri heveslerini ve planlarını yüksek sesle salyalarıyla zırvalarken, Devletimizi idare sorumluluğunda olanlar, bölücü örgütün taşeronlarıyla müzakere aşkına tutulmuş durumdalar” dedi.

            “PKK Bir yandan askerimize polisimize, hem de gündüz gözüne hem de şehir merkezlerinde saldırırken, çocuk katili ele başı Devletle mutabakat imzaladım diyerek deklarasyon yayınlayabiliyor” diyen Bayrak şunları söyledi: “Türkiye'nin Milli bütünlüğü mü, bir avuç eşkıyanın kabul edilemez ve gülünç talepleri mi önemlidir? Apo ile sözleşme yapan iktidar hesap versin. AKP hükümetince şımartılmış, muhatap alınmış terör örgütünün hain saldırıları pervasızca tekrar etmektedir. Terör örgütü PKK nın siyasal uzantısı tarafından Özerklik ilanı AKP hükümetinin bölgedeki basiretsizliğinin ne kadar vahim olduğunu göstermektedir.

            Sürekli istikrar söylemi içerisinde bulunan hükümetin tek istikrarı ise terörün ve PKK ya verilen tavizlerin devamlılığı olmuştur İmralı canisinin muhatap alınması , sözde demokratik açılım altında PKK açılımının ilerletilmesi bugün yaşanan terör faaliyetlerinin tek sorumlusunun mevcut hükümet olduğunun tespitidir. Devletimizin varlığının bölgede pasifleştirilmesi ve bununla birlikte bölücü terörün gündüz gözüyle bölgede kolluk kuvveti gibi davranması ülkemizin ne kadar vahim bir durumda olduğunu göstermektedir. Başbakanın Sivas'ın doğusu diye çizdiği sözde sınırın ötesinde yaşanan terör olayları ve şehit acıları aziz milletimizce çok iyi değerlendirilmelidir. İmralı canisinin yattığı yerden tehditlerine göz yumanlar bu şehit kanlarının vebalini de üzerlerinde taşımaktadırlar. Aziz milletimiz,DTK'nın yapmış olduğu özerklik açıklamasını ve hükümetin PKK açılımıyla artan terör olaylarının sorgusunu yapacak ve bunun hesabını da AKP den soracaktır.

            Kardeş kanı dökülüyor zırvasıyla terörle mücadele unsurlarımızı ve azmimizi rencide eden açılımcılar gelinen vehametin başta gelen sorumlularıdır. Bu zillet sahipleri unutmasın ki: bugün zihinleri bulandırabilirsiniz, idrakleri köreltebilirsiniz; ancak tarih ve milli vicdan sizi en ağır tenkit ve tahkirle yad edecektir.

            Bu acıyı yaşatanlar bundan daha büyük acılar yaşasın.”

Editör: TE Bilişim