Akdağmadeni ilçesinde bulunan tarihi binaların restoresine yönelik çalışmalar devam ediyor.

     Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan, ilçede bulunan tarihi eserlerin restorasyonuna yönelik çalışmaların, önem verdikleri faaliyetler arasında yer aldığını söyledi.

     İlçe merkezinde bulunan tarihi yapılardan acil durumda olanların restorasyonlarının yapılması, atıl durumda olanların kullanılır hale getirilmesi yönünde yoğun çaba sarfettiklerini anlatan Daştan, bu kapsamda eski hapishane binası ve eski postane binasının restorasyonlarının tamamlandığını kaydetti.

     Daştan, eski askerlik şubesi binasının restorasyonu yapılacak 3. bina olduğunu dile getirerek, ''Önceden restorasyonu yapılmış 2 yapının kullanım amaçlarına da bakıldığında, belediyemizin tarihi yapıların restorasyonunu misyon edindiğini rahatça söyleyebiliriz'' dedi.

     Eski hapishane binasının halk kütüphanesi olarak, eski postane binasının sosyal güvenlik kurumu olarak hizmet verdiğini anlatan Daştan, ''Eski askerlik şubesi binası da Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'nın desteği ile restore edilerek ilçe turizmine kazandırılacak ve yerli yabancı turistler için hem yöresel bir ziyaret noktası, hem de tarihi bir müze olarak görsel bir bütün oluşturulması amaçlanmaktadır. Bu kapsamda eski askerlik şubesi ile ilgili çalışmalar Akdağmadeni Belediyesi tarafından yürütülüp, restorasyon işleri Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmektedir'' diye konuştu.

Editör: TE Bilişim