Çekerek'te geçen yıl kurulan Çekerek Süt Üreticileri Birliği, üreticilerden süt alımına başladı.

     Çekerek'te geçen yıl 51 üye ile kurdukları birlik hakkında bilgi veren Süt Üreticiler Birliği Başkanı Faruk Aşık, birliği kurmaktaki amaçlarının bölgedeki hayvancılık yapan üreticilerin çağın şekline göre bilgilendirmek olduğunu kaydetti.

     Birliği kurduktan sonraki tek gayelerinin süt üreticilerini korumak olduğunun altını çizen Şahin, şunları kaydetti:

     ''Üretimi artırmak ve üreticinin hak ettiği ve yıllardır faydalanamadığı desteklemelerden, üreticilerimizin faydalanmasını sağlamaktır.

            Bu aydan itibaren birlik olarak Sütaş Holding firması ile 1,5 yıllık anlaşma yaparak süt toplamaya başladık. Birliğimize süt toplama aracını aldık. Süt soğutma işlemini yapabilmemiz için gerekli olan 5 tonluk kromer marka tankımızı aldık ve süt toplama merkezi binasının tadilat ve onarım işlemlerini firmanın istediği kraterlere uygun bir hale getirdik. Şuan 22 üyemizden 1 ton 600 litre süt toplamaktayız. Bu ilçemiz ekonomisine çok büyük bir katkı demektir. Tek beklentimiz hayvancılıkla uğraşan üreticilerimizin süt sığırcılığına yönelerek hem kendi ekonomilerine hem de ilçemizin ekonomisine çok büyük kazançlar sağlamaktır. Bu da birlik ve beraberlikle ulaşabilinecek bir hedeftir.''

''SÜT GERÇEK

FİYATINDA OLMALI''

            Birlik olarak 1 litre sütü 56 kuruşa aldıklarını aktaran Aşık, bunun sütün gerçek fiyatı olmadığını ifade etti.

     Aşık, ''Bir litre su 1 lira iken bir litre sütün fiyatı 56 kuruş olması kabul edilemez. Bir litre süt en az 2 kilo yem alması gerekir. Ancak sütün fiyatı 1 lira olursa üretici para kazanabilir. Süt üreticisi olmadan besi üreticisi de olmaz. Bu gün ülkemizde yaşanan et fiyatlarındaki artışın tek nedeni, süt üreticisini gerektiği gibi korunmamasındandır. Gerekli destek ve teşviklerin sağlanmasını istiyoruz'' dedi.


Editör: TE Bilişim