12. Uluslararası Sürmeli Festivali kapsamında yapılan “ Sürmeli Şiir Şöleni” ne 20 ayrı ilden toplam 55 şair- yazar kalıcak.

            İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Eskişehir, Kayseri, Çorum, Sivas, Nevşehir, Tokat, Amasya, Mersin, Kastamonu, Afyon, Antalya, Kırşehir, Gaziantep, Sakarya, Kırklareli, Ordu, Giresun gibi bir çok  ilden gelecek olan şair ve yazarlar Yozgat Sürmeli Festivaline katılarak Sürmeli Şiir Şöleninde buluşacaklar.

            8 Temmuz 2011 Cuma günü ilimize gelecek olan şair ve yazarlar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonunda toplanıp daha sonra Sarıkaya İlçesi’ne geçecekler. İlçe kaymakamı ve Belediye Başkanını makamında ziyaret edecek olan katılımcı şair ve yazarlar Sarıkaya Şiar ve Yazarlar Derneği ile Sarıkaya Belediye Başkanının misafiri olacak ve akşam eğlence programına katılarak eserlerini seslendirecekler. Sarıkaya Kaplıcaları ve Sarıkaya Tarihi Roma Hamamını da gezecek olana şairler ilçede bazı yerleri gezerek araştırma ve incelemelerde bulunacaklar.

            9 Temmuz 2011 Cumartesi günü Yozgat Merkez Kent Park da bir araya gelerek sabah kahvaltısında buluşacaklar.  Kahvaltı sonrası Çapanoğlu Camii, Hayri İnal Konağı, Etnografya Müzesi ve Başçavuş oğlu Camiini gezerek inceleme ve araştırmalarda bulunacaklar. Aynı gün saat 15.00 de İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda Şiir Şölenine katılacaklar ve Şiir Yorumları ile Yozgatlı şiir severlerle buluşacaklar. Akşam  Kent Parkta Yozgat’ın Meşhur yemeği Testi Kebabını tadarak akşam eğlencesinde bir araya gelecekler. 10 Temmuz 2011 Pazar günü konuk şiar ve yazarların durağı Yerköy ilçemiz olacak. Yerköy Kaymakamı Bayram Gale ve Genç İş Adamlara Derneği Başkanı- Çelikler A.Ş. nin Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Çelik’in  konuğu olacaklar. Sabah kahvaltısından sonra Yerköy gezisine çıkarak Çanakkale Seramik fabrikası, Karanı Dere ve Bulamaçlı kaplıcalarını gezip Yerköy turu tamamladıktan sonra Yozgat’ a geçecekler..

            Yozgat Şairler ve  Yazarlar  Derneğinin davetlisi olarak Sürmeli  Festivali Şiir Şölenine katılacak olan şair ve yazarlar üç günlük programın ardından Çamlık Milli Parkında gezi ve incelemelerde bulunduktan sonara ilimizden ayrılacaklar. Programla ilgili açıklamada  bulunan Yozgat Şairler Yazarlar Derneği Başkanı  Ahmet Sargın:” Konuklarımızı en iyi şekilde ağırlamak için büyük  çaba sarf ediyoruz. Davetimize icabet edecek yazar ve şairlere, katılımcı tüm dostlarımıza ve bizlere yardımcı olacak hemşerilerimize teşekkür ediyoruz” dedi ve konukların  sag salim Yozgat’a gelimsini beklediklerini ifade etti.

Editör: TE Bilişim