Belediye Başkanı Yusuf Başer, belediye olarak önceki Ramazan’larda olduğu gibi bu yıl da çeşitli etkinlikler yapacaklarını söyledi. Başer, Çapanoğlu Camii etrafındaki tesislerde yapılacak etkinliklerde bir birinden renkli sürprizler hazırladıklarını söyledi.

HAYRİ İNAL’A

DAVETLİSİNİZ

            Gazetemize yaptığı özel açıklamada Başer, Ramazan ayı etkinlikleri hakkında bilgiler verdi. “Ramazan ayı boyunca geçtiğimiz yıllara göre bu yıl ki etkinliklerimiz çok daha farklı, çok daha güzel olacak inşallah” diyen Başer; “Hayri İnal Konağı’nda 30 gün süreyle değişik günlerde değişik sohbetlerimiz olacak. Bu sene sadece günlerimizi sohbete ayırmadık, bunun yanında tasavvuf musikisi, diğer şair ve yazarlarımızın konferansları olacak. Ramazanın ruhuna uygun olarak ney dinletisi.

            Şairlerimizden Hilmi Şahballı gibi, yine çok değerli sanatçılarımızdan Bayram Bilge Tokel gibi değerli hemşerilerimiz burada hem Ramazan ruhuna uygun konserler verecek” dedi.

ÇAPANOĞLU

GÖLGESİNDE

RAMAZAN

            Başkan Başer, Çapanoğlu Cami altında Sultanahmet Meydanı etkinliklerini aratmayacak etkinliklerinin olacağını söyledi.

            Hacivat-Karagöz oyunlarından meddah gösterilerine kadar bir birinden renkli ve dolu dolu etkinliklerin olacağını belirten Başer, şunları söyledi: “Hacivat-Karagöz oyunu, meddah diğer belediyemizi tanıtıcı faaliyetlerle birlikte bu yıl çok farklı etkinlik yapacağız.

            Yine 30 günlük süre içerisinde belediyemiz karşısında bulunan parkımızda her gün en az 500 kişilik üç öğün olmak üzere sıcak yemeklerimizi sunma imkanımız olacak. Tüm değerli hemşerilerimizi bir gün olsun iftar yemeğimize davet ediyoruz. İlk gün yemeğimizi inşallah işçi kardeşlerimize, ikinci gün Huzur Evi, rehabilitasyon merkezindeki kardeşlerimiz için olacak. Her gün değişik gruplara 30 gün süreyle yemek ikramında bulunacağız. Bunun yanında ihtiyaç sahibi olanlara da yardımlarımız, hayırseverlerin yardımları devam edecek. Bu yıl bir önceki yıllara göre etkinliklerimiz daha fazla devam edecek.”

RAMAZAN TOPU ATACAK

            Başer, Türk kültürünün geçmişten bu güne mirası olan Ramazan topunun bu yıl da Yozgat’ta iftar saatinde ateşleneceğinin müjdesini verdi.

 

Editör: TE Bilişim