Sorgun Belediyesi, Ortaçayır'da açtırtığı olduğu iki ayrı kuyuyu devreye sokarak ilçenin su sıkıntısını giderdi.Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, arızalar giderilmiş olsa bile şehrin yüksek yerlerine uzun süre su ulaşmadığı için yapılan şikayetlerin belediye olarak kendilerini üzdüğünü, devreye sokulan iki ayrı kuyu ile bu sıkıntının giderildiğini söyledi.

     İnsanların su sıkıntısı çekmesinin kabul edilir bir yanının bulunmadığını vurgulayan Şimşek, yaşanan sıkıntının ana nedeninin su isale hattının eski olması ve sıkça su kaçaklarının oluşmasını olduğunu kaydetti.

     İlçedeki su hatlarının çoğunu yenilediklerini belirten Şimşek '' Ortaçayır'da iki yeni kuyu açtık. Kuyuların devreye girmesinin ardından en yüksek mahallelere çıkarak bizzat incelemede bulundum. Hiç bir sıkıntı yaşanmaması bizi son derece mutlu etti. Bundan sonra en az 5 yıl su sıkıntısı çekmeyeceğimizi övünerek söyleyebilirim'' dedi.

     Başkan Şimşek, tüm bu alınan önlemlere rağmen asıl çözümün barajlardan elde edilecek arıtma suyunun olacağını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim