Yimpaş Alışveriş ve Kültür Merkezi VIP Salonu'nda bir araya gelen platform üyeleri yaptıkları ortak basın açıklamasında “Toplu sözleşmeye de, toplumsal sözleşmeye de referandumda Evet” dediler.
    "Darbeyle kirletilen 12 Eylül'ü, 'Evet'le temizleyeceğiz” diye başlayan açıklamada; “12 Eylül'ün zulmüne uğramış bir halk olarak gereken cevabı sandıkta vereceğiz, topyekûn yeni anayasanın yolunu açacağız. Referandum günü 82 Anayasası'nın mağduru olan veya yeni değişikliklerden faydalanacak olan memur, subay, kadın, engelli, gazi, hâkim, savcı, davalı, davacı tüm kesimler sandığa gidecek ve 'Evet' diyeceklerdir” denildi.
    Elitler, ayrıcalıklı konumlarını kaybetmek istemiyor. Türkiye'de bugüne kadar görülmemiş bir durum yaşanmaktadır. "Toplum mühendisleri, projesiz muhalefet partileri, ihtilalci gelenekten gelen militer elitlerin oluşturduğu bir grup, ayrıcalıklı konumlarını yitirmemek için topyekûn mücadele etmektedir. Yürüttükleri bu mücadele Anadolu insanının sosyal, siyasi, kültürel ve ekonomik özgürlüğüne karşı sürdüre geldikleri savaşın post modern bir darbe girişimidir."
    Bürokratik oligarşi, milli iradeye dayanarak gelişen demokrasiyi kabullenmemektedir. Bu zihniyet, toplumun kendi kendini idare etme gibi bir ehliyete vc dirayete sahip olamayacağı düşüncesinden hareketle toplumsal değişimi ve talepleri öncc yok sayma sonra da yok etme politikası gütmektedir. Bürokratik oligarşiye göre vatandaş: vergisini ödeyen, askerliğini yapan, gerekirse bu seçkinlerin hayat haklarını garanti altına almak için şehit olan ancak siyasi hayatta söz sahibi olamayan bir varlıktır” denildi.
    “12 Eylül'de yapılacak referandumun, bir partinin hanesine kazanç girecek diye baltalamaya kalkışmak akıl ve izanla bağdaşmaz” diye devam eden açıklamada, şu görüşler yer aldı: “Asıl kazanacak olan, milletin kendisidir. Bu yüzden referandumda 'evet' demeye mecburuz. 12 Eylül'den sonra yeni ve sivil bir anayasa' için daha geniş çaplı bir mücadelenin içinde olacağız. Aydınlık bir Türkiye'nin yolunu açacağız, geriye dönmemek için, hep ileriye gitmek için, çocuklarımızın geleceği için, Türkiye'nin geleceği için güçlü bir kararlılıkla EVET* diyeceğiz"
    "Maalesef ülkemizde anayasayı yapana göre pozisyon alınıyor, içeriğine bakılmıyor. Dün 12 Eylülcülerden hesap sorulsun diye bas bas bağıranlar, bugün anayasa değişikliği gerçekleştiğinde 12 Eylülcülerden hesap sorulamayacak diyorlar.
Editör: TE Bilişim