Sorgun'da kapalı ortamlarda sigara içilmemesi konusunda ekipler denetimlerini aralıksız olarak sürdürüyor.

            Sigara yasağı kapsamına giren, umuma açık istirahat ve eğlence yerleri, lokanta, kafeterya ve esnaf olarak faaliyet gösteren işyerlerinde, Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü hakkındaki kanun çerçevesinde sigara denetimleri yapıldı. Yapılan denetimlerde; halkımızın ve işletme sahiplerinin bu konuda çok duyarlı oldukları, ancak bilgi eksikliğinden kaynaklanan bazı uygulama hataları yapıldığı görüldü. İlgili esnaf, denetim ekipleri tarafından ikaz edilerek bilgilendirildi.

“KONTROLLER SIKI ŞEKİLDE YAPILIYOR”

            Toplum Sağlığı Merkezi Çevre Sağlığı Teknisyeni M. Ali Kuzgun, Poliz Memuru Harun Keskin ve Belediye Zabıta Memuru Mustafa Öcal’dan oluşan denetim ekibi işyerlerinde sigara denetimi yaptı.

            İşyeri sahiplerinden; öncelikle her ayrı bölüme ve müşterilerin kolayca görebileceği yerlere,  “Sigara İçilmez” yazılı yasal uyarı levhalarını asmaları, masa üzerinde kül tabağı, tütün firmalarının isimleri, amblemleri veya ürünlerin marka veya işaretleri ya da bunları çağrıştıracak alametleri; kıyafet, takı, aksesuar alarak taşıyan şahısların olmaması, tütün ürünleriyle ilgili izmarit, paket, ağızlık, kâğıt ve benzeri atıkların çevreye atılmaması, atanların tespit edildiğinde önce uyarılıp uyarı dikkate alınmadığı takdirde görüntülenerek Zabıta ekiplerine haber verilmesi istendi.

            Denetimlerde “Sigara içilmesine izin verilen açık alanlardan, sigara içilmesinin yasak olduğu kapalı alanlara duman geçişini engelleyecek sert zeminle veya duvarla kapalı tutulması konularına dikkat etmeleri gerekliliği bildirildi.

Editör: TE Bilişim