Sorgun'da geçtiğimiz aylarda 25-26 liraya kadar çıkan et fiyatları son günlerde gerilemeye başladı.
     Sorgun'da besicilik yapan Mustafa Yiğit, şu anda ilçedeki marketlerin hepsinde et fiyatlarının birbirine yakın olduğunu, en düşük fiyatın 15.90 ve en yüksek fiyatında 17.90 lira arasında değiştiğini belirtti.
     Yiğit, geçmiş yıllarla karşılaştırıldığında Türkiye'deki büyük ve küçükbaş hayvan sayısında önemli ölçüde düşüş olduğunun gözlendiğini belirterek, ''Kırmızı et üretiminin 2008 yılında 2007 yılına göre yüzde 16,18 oranında azaldığı görülmektedir. Bu sayı ülkemizde son 2 yıl içinde daha da çok düşmüş ve fiyatlar yüzde 50 gibi bir artış yapmıştır. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı fiyatları dengelemek amaçlı ithalatı belli bir süreyle açmıştır. Mart ayı sonuna kadar devam edecek damızlık hayvan ve besi danası kasaplık canlı hayvan ithalatı yerli hayvan kesimindeki fiyatlarda da düşüşlerin başlamasını sağlamıştır.
    Bu gün marketlerde et fiyatlarında düşüşler yaşanmaktadır ve bu düşüşlerin devam edeceği beklenmektedir'' dedi.
     Yiğit, Türkiye'deki canlı et ile yurt dışından ithal edilen canlı etin kilo fiyatlarını da kıyaslayarak ''Ülkemizde canlı etin kilosu 12 liradan satılırken, canlı besi danasının yurt dışından ithalatı sadece 8 liradır. İthalat ihracat belgesi olan firmalar bu danalardan getirmektedir. Ülkemize de bu hayvanlardan gelmiştir ve gelmeye de devam edecektir. Yurt dışından kilosu 8 lira maliyeti olan hayvanlar bizim ülkemizde neden 12 liraya satılmaktadır'' diye konuştu.

Editör: TE Bilişim