Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, nüfusu 50 bini geçen ilçelerde SGK, İŞKUR gibi kurumların yasaların öngördüğü şekilde şube açmasına izin verildiğini belirterek, Sorgun'un nüfusunun da 50 bini geçtiğini ve bu nedenle vatandaşlara kolaylık sağlaması amacıyla ilçede şube açılması için İŞKUR Yozgat İl Temsilciliği ile protokol imzaladıklarını bildirdi.
     Şimşek, ''Teknolojinin hızla geliştiği ve bir çok işin internet üzerinden yapıldığı çağımızda vatandaşlarımız bundan böyle evlerinden veya İŞKUR Sorgun Şubesi'nden iş başvurusu yapabilecek. Bu amaçla İŞKUR şubesi için belediyemiz hizmet binasının giriş katında bir oda tahsis ettik ve bu gün hizmet vermeye başladı'' dedi.
     İŞKUR Sorgun Temsilciliği'ne getirilen Zeki Akdolu ise Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü'nün 2008 yılında başlattığı e-iskur uygulaması ile iş arayanlar ve iş verenlerin Yozgat İl Müdürlüğü'ne gitmeden internet aracılığıyla buradan veya evlerinden bilgisayar ortamında başvuruda bulunabileceklerini söyledi.
     Akdolu, ''Sorgun'da açılan bu şubemiz Yozgat İŞKUR İl Müdürlüğü'nde yapılan tüm hizmetleri verebilmektedir. Vatandaşlarımız ister buraya gelerek isterlerse bilgisayarlarından ''e-iskur.gov.tr'' adresinden iş başvurusu yapabilecek, başvurularını güncelleyebilecek, kendi profillerini düzenleyebilecek, iş sorgulaması yapabilecek ve İşsizlik Sigortası için başvuruda bulunabilecek'' diye konuştu.

Editör: TE Bilişim