Ahmet Uslu Dutluk Parkı'ndan sonra Sorgun'un en büyük parkı unvanını alacak olan Beğendik Evleri Parkı'nın yapımına başlandı.

     Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, yaklaşık 17 dönümlük bir alanda yapılacak olan parkın, Sorgun'a, nefes aldıracağını Sorgun Belediyesi olarak bu yıl yol ve park yapımına ağırlık verdiklerini, yıl sonuna kadar da parkı olmayan mahalle kalmayacağını söyledi.

     Söz konusu parkın, Ahmet Uslu Dutluk Parkı büyüklüğünde olmasa bile Yenidoğan, Bedir Baba ve Beğendik Evleri'nde oturan Sorgunluların en rahat dinlenebileceği bir merkez, spor yapılacak bir mekan olarak dizayn edildiğini vurgulayan Şimşek, şöyle konuştu:

     ''Göreve geldiğimiz yıllarda Sorgun, dinlenme ve çocuk parkı açısından oldukça fakir bir durumdaydı. Birkaç çocuk parkı yapsak da bunun yeterli olmadığını da biliyorduk. Bu nedenle 'Her Mahalleye Bir Park' projesini başlattık. Bu proje kapsamında çocuk parkı olmayan tüm mahallelerimize birer park yapacağız. Bu yıl itibarıyla çocuk parkımız sadece 4 mahallemizde vardı, 10 mahallemizde yoktu. Şuan itibariyle hepsinde çalışmalar başlatmış bulunuyoruz. Bu yıl sonuna kadar tüm mahallelerimizin parkı olacak. Parklarımızın, çocukların eğleneceği bir yer olmanın dışında insanların aileleriyle gidip oturacağı, dinleneceği, spor yapabileceği bir özelliği de olacak. Yapımı devam etmekte olan Beğendik Parkı, her ne kadar Dutluk Parkı büyüklüğünde olmasa da içinde voleybol, basketbol, futbol sahası, yürüyüş parkuru, jimnastik aletleri, kafeteryası, çay bahçesi, görsel havuzları bulunacak.''

BEĞENDİK TOPLUM

SAĞLIĞI MERKEZİ

AÇILIŞA HAZIR

     Konum itibarıyla Sorgun'un en uzak mahallesi durumunda olan Bedir Baba Mahallesi-Beğendik Evleri'ne yapılmakta olan Toplum Sağlığı Merkezi, hizmet vermeye hazır bir konuma getirildi.

     Yozgat İl Genel Meclisi Üyesi Ali Ünlü, yaptığı açıklamada, hem Sorgun Devlet Hastanesi'ne hem de en yakın sağlık ocağına çok uzak konumda bulunduğu için kalabalık bir nüfusa sahip olan yerleşim alanında, mahalle sakinlerinin 2-3 kilometre uzaklıkta bulunan sağlık kurumlarına gitmek zorunda kaldıklarını, söz konusu Toplum Sağlık Merkezi ile ilgili çalışmaların, 10-15 gün içerisinde tamamlanacağını bildirdi.

     Merkezin, Yozgat İl Özel İdaresi tarafından yaptırıldığını, tamamlanması durumunda bu mahallede yaşayanların büyük bir ihtiyacına cevap verileceğini anlatan Ünlü, ''470 bin liraya mal olacak olan Aile Toplum Sağlığı Merkezi'nin en geç Eylül ayı ortasına kadar hizmete gireceğini umuyorum'' dedi.

Editör: TE Bilişim