Hizmet-İş Sendikası İl Temsilciliği tarafından iftar yemeği düzenlendi. Yemekte sendika başkanları, belediye başkanları ve sendika genel başkanı bir araya geldi.

Önceki gün Grand Eser Hotel’de düzenlenen iftar yemeğine Ak Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Öz Büro İş Genel Başkanı Muharrem Özkaya, Halk Ozanı Hilmi Şahballı, Hizmet-İş Sendikası İl Temsilcisi Ferman Zararsız, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Çiğdemli Belediye Başkanı İsmail Biçer ve Sorgun Sendika üyesi işçiler katıldı.

            Yemek öncesi bir konuşma yapan Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, iftar davetin katılanlara teşekkür ederek, sendika olarak iftar programlarını iptal ederek ayrılan bütçeyi Somali’ye ayıracaklarını söyledi.

            Yılın ilk iftarını Ferman Zararsız’ın daveti üzerine Yozgat’ta açtıklarını belirten Arslan; “Yozgat’ta 25 yıllık bir tarihimiz var ve 7 yıldır da Yusuf Başkanımızla birlikteyiz. Bir Belediye başkanından öte kendisini kardeşimiz olarak görüyoruz. Zorlukları geride bıraktı ve artık belediye çalışanları her ay belli günlerde maaşlarını alabiliyor. Kendisine bu titiz çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Artık Yozgat ismi her yerde var ve her yerde başarının ismi olmaya devam ediyor. Cemil bey uzun süredir Ankara milletvekili olmasına rağmen Cemil beyin bir gözü hala Yozgat’ın üzerindedir. Emin olun orada olmasına rağmen burada ki her konudan bilgisi var” dedi.

            Yozgat’ta bir ilki gerçekleştirerek Öz Büro İş sendikasının ilk temsilciliğini Yozgat’ta kurduklarını belirten Arslan; “Sendikamıza 10 bin kişi üye oldu. Bu noktada önemli bir iş başaran Ferman Zararsız’a da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

            Belediye Başkanı Yusuf Başer de burada yaptığı konuşmada göreve geldiği günden bu tarafa Hizmet-iş ve Hak-iş sendikalarının başarılı işler gerçekleştirdiğini söyledi. Somali yardımlarına da değinen Başer şöyle konuştu: “Somali’de yaşayan insanların birer kardeşimiz olduğunu unutmadan, yardımlarımız devam edecek. İftar yemeklerimizi normal olmaktan çıkarıp artık yardım olarak organize etmeye başladık. Belediyemiz mensubu işi ve memur arkadaşlarımız da sağ olsun bu konuda duyarlılık gösterdiler, yemeklerde toplanan yardımları Somali’de ki ihtiyacı olan insanlara aktaracağız.”

            Daha sonra kürsüye çıkan Halk Ozanı Hilmi şahballı şiirleri ve ince esprili konuşmasıyla katılımcılara moral verirken yaptığı son konuşmasında, renklerin, dillerin, dinlerin, ırkların ayrılığının insanların ayrılığı olmadığını belirterek; “Bir değil binlerce insan ölüyor. Nesiller Tükeniyor, yardımlarımızı yaparak bu canları kurtarmanın yoluna bakılmalıdır” dedi.

            Son olarak Cemil Çiçek’in hayatını araştıran ve belgesel yapımı için bilgiler toplayan Avrasya Aktüel Yayıncılık Yozgat’ta yaptığı çalışmalarda kendilerine yardımcı olan Yusuf Başer’e Teşekkür Plaketi verdi. Konsept Danışmanı Ayşe Gürbüz “Anadolu” isimli şiirini okudu. 

            Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Cengiz de Başkan Başer’e plaket takdim etti.

 

Editör: TE Bilişim